Autoadapter pro NB Acer Aspire 5101

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
vasekpetr1

Autoadapter pro NB Acer Aspire 5101

#1 Příspěvek od vasekpetr1 »

Dobrý den, chtěl bych napájet při cestě na dovolenou notebook ze zdířky zapalovače. Poradíte prosím kde by se dal nějaký vhodný adapter sehnat? Na netu jsem našel buď na výkon 60 nebo 90 Wattů. Nikde jsem ale nenašel, kolik si ten notebok bere. Díky za radu.
jankop

#2 Příspěvek od jankop »

Předpokládám, že k němu máš originální adaptér. Ten má zespodu štítek a na něm je napsáno něco jako Output: 19V 3,95A.
Stačí vynásobit 19V x 3,95A = 75W Autoadapter musí mít především správný konektor na straně do notebooku !!! Pak musí mít stejné napětí a proud stejný nebo větší než originální síťový adaptér. Očekávám, že v tvém případě bude vhodnější ten 90W. Větší wattáž nevadí, nižší by ti mohla přinést problémy.
maxim

#3 Příspěvek od maxim »

www.emkopraha.cz/SYD1114.htm zde jsou tyhle adaptéry.
vasekpetr1

#4 Příspěvek od vasekpetr1 »

Díky za pomoc, zkusil jsem jim napsat, za kolik je mají. Ha ceník jsem objevil a příjemně mě překvapil (700,-)!
dajda

#5 Příspěvek od dajda »

Zdravím,
měl to už někdo rozkuchané? Nevíte jak je řešeno zapojení těchto autoadaptérů?Je to jen nějaké základní zapojení stabilizátoru,nebo je to jinak.Díky všem za odpovědi.
DiGiCo
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od DiGiCo »

dajda píše:Zdravím,
měl to už někdo rozkuchané? Nevíte jak je řešeno zapojení těchto autoadaptérů?Je to jen nějaké základní zapojení stabilizátoru,nebo je to jinak.Díky všem za odpovědi.

Rozdělané jsem to neměl, ale vzhledem k tomu, že to "vyrábí" 19V z 12V, tak je jasné, že tam bude nějaký jednoduchý měnič...
breta1

#7 Příspěvek od breta1 »

Zapojení adaptérů k noťasům se od sebe velmi liší - od těch velmi jednoduchých (blokující měnič nebo UC3842 a stabilizace TL431 s optronem) až v poslední době po VELMI VELMI složité, kde se používají nesehnatelné IO na řízení spínacího tranzistoru, před hlavním zdrojem je navíc aktivní PFC, vše SMD montáž a velmi komplikovaná sekundární stabilizační strana - tyto zdroje jsou prakticky neopravitelné, cena pro výkony 80-100W od 1200.- do 2.600.- Kč.
breta1

#8 Příspěvek od breta1 »

breta1 píše:Zapojení adaptérů k noťasům se od sebe velmi liší - od těch velmi jednoduchých (blokující měnič nebo UC3842 a stabilizace TL431 s optronem) až v poslední době po VELMI VELMI složité, kde se používají nesehnatelné IO na řízení spínacího tranzistoru, před hlavním zdrojem je navíc aktivní PFC, vše SMD montáž a velmi komplikovaná sekundární stabilizační strana - tyto zdroje jsou prakticky neopravitelné, cena pro výkony 80-100W od 1200.- do 2.600.- Kč.

Pardon, omlouvám se, neumím číst, psal jsem o síťových adaptérech!
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“