CLOUD
Moderátor: Moderátoři
CLOUD
Z bezpečnosti je to tak, že tam mám věci, který se mi hodí mít po ruce, fotky, dokumenty do školy.. Faktury a různý věci bych tam asi nedal.
Nedávno asi před týdnem tu byla zprava jak se hacer naboural do Applovskýho clodu a zveřejnil nahý fotky celebrit
Toto by se Dropboxu asi nestalo, má opravdu dobré zabezpečení.
Je to takový síťový disk, který máš vždy u sebe, zdarma můžeš mít až 25GB místa, myslím
- Philip_Fry
buddyns píše:Z cloudovych aplikací používám Dropbox, a nemůžu si ho vynachválit.
Z bezpečnosti je to tak, že tam mám věci, který se mi hodí mít po ruce, fotky, dokumenty do školy.. Faktury a různý věci bych tam asi nedal.
Nedávno asi před týdnem tu byla zprava jak se hacer naboural do Applovskýho clodu a zveřejnil nahý fotky celebrit![]()
Toto by se Dropboxu asi nestalo, má opravdu dobré zabezpečení.
Je to takový síťový disk, který máš vždy u sebe, zdarma můžeš mít až 25GB místa, myslím
to nebyli žádný hackeři, ale kluci, co našli profilovky těhle celebrit a projeli jejich hesla databází běžných hesel a jak vidíš, tak se trefili.
je samozřejmé, že nebudu na cloud dávat dokumenty a soubory, které jsou pro mě "nebezpečné"... to není ?chyba? cloudu, ale zákonu a hlavně blbost uživatelů (crackeři)...
s fotkami celebrit využili chybu v cloudu (bylo možné zadat až 500x heslo než to přesměrovalo stránku se zapomenutým heslem (typicky se to dělá po max. 5 pokusech)) a celebrity neměli nijak silné heslo...
https://chiptron.cz - novinky ze světa elektro (Arduino, Raspberry Pi, ESP8266, STM32, ESP32...)
Peťus
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
Jak psal Standa99, doporučuj OwnCloud, popř Seafile, poskytují stejné služby jako dropbox + mají i pár ptákovin navíc (u owncloudu kalendář, kontakty, rss čtečka...). Nevýhoda je, že si to člověk musí hostovat sám. Nicméně raspberry pi se dá pořídit okolo tisícovky, k tomu nějaký menší externí disk a data můžete mít na svém serveru.
https://chiptron.cz - novinky ze světa elektro (Arduino, Raspberry Pi, ESP8266, STM32, ESP32...)
Peťus