Tesla 445A Alto, náhrada hovňáků za dnes dostupné typy
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
- 5410261230
Hovňáky nahrazuji svitky řady TGL nebo TC. A to vždycky všechny v celém přijímači, bez milosti. Nakupuji v internetovém obchodě u p. Vonky - spokojenost, velký sortiment součástek, rychlá dodávka atd atd:
http://racvonka.cz/kondenzatory.html
Pokud nemáš ve výbavě speciální měřidlo na kondenzátory, pomůže obyčejný megmet, kde nesmí hodnota event. svodu být menší, než 50 MOhm pro kondenzátory v NF vazebních obvodech a řekněme asi 20 MOhm pro dílčí filtraci nebo pro AVC. Samozřejmě v rádiu se kondík měří odpojený aspoň jedním koncem!
Mám ve starších zásobách pár hovňáků M1/430V, které jsem nakoupil před mnoha lety, nebyly nikdy zapojeny v obvodech, nejsou popraskané, nedávno jsem je měřil - ale mají svod jeden vedle druhého. Hovňáky nebrat, všechny vyházet
Jo - celý servisák na Alto nebo Dueto mám, mohu ho poslat e-mailem, stačí napsat.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Jediné, čemu zatím věřím, jsou malé svitky v kovovém pouzdře se skleněnou průchodkou, vyskytující se v některých přístrojích z 50. let (pakotrop).
To by se ty pakotropy musely vyrábět tak složitou technologí, jakou používali Němci před 75 lety při výrobě ocelových elektronek s paticemi T (ECH11, EBF11 atd.), kde průchozí drátek byl ze speciální slitiny "FERNICO" a skleněná průchodka zase ze speciálního skla a celá ta věc měla naprosto shodnou tepelnou roztažnost aby se neporušilo vakuum. Což o pakotropech zcela jistě říci nelze. Nicméně připouštím, že i když pakotrop semtam nějaký svod vykazuje, tak na svody hovňáků všešho druhu je to pořád velice málo...
Vlastně Tesla tady dávno před asiaty vymyslela poměrně kvalitní kurvítko.....