Měřící hroty

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
konosuke

Měřící hroty

#1 Příspěvek od konosuke »

do starého avometu...vypsaná fixa, ocelový drát z kola a 2 banánky...patentováno :D
Přílohy
hroty.jpg
(83.66 KiB) Staženo 284 x
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od CZJKP1 »

To je k prodeji? :D . Možná budou lepší než ty čínské...
TomasX

#3 Příspěvek od TomasX »

Já jsem místo drátu do kola používal jehlu do šicího stroje - taky nesmrtelná pomůcka. To co se nabízí dnes jako hroty se těmto "amatérským" hrotům nevyrovná ani náhodou.
Machr jsme každý, ovšem vždy v oboru někoho druhého ...
konosuke

#4 Příspěvek od konosuke »

Je to jenom legrace - folklór ale měl jsem hroty origoš z krámu, materiál mosaz tedy brzo tupý, izolovaná trubička se ulomila, opravil jsem tehdy vzácným vteřiňákem ačkoli...jo a kablík kostra (zem) drží krokosvorka ze záclon...dobré co.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Achab

#5 Příspěvek od Achab »

Rozhodně jsou lepší než čínská šroubovací sada L4126 viz zde. Po neúspěšném měření ESR jsem u těchto hrotů zjistil přechodový odpor přes 1Ω.
termit256

#6 Příspěvek od termit256 »

To neni prechodovy odpor, ty snury delaji z nejake Cinske medi. Mel jsem taky podobne, vypadaly docela tluste, ale pri proudu 3A byl na 1m snurach ubytek 5V a pekne hraly :-)
Achab

#7 Příspěvek od Achab »

Ono to bude asi obojí, ty šroubované nástavce mnohdy s mizerným závitem nějaký ten odpor taky vnesou, zvlášť když jsou to 4 spoje.
konosuke

#8 Příspěvek od konosuke »

Sakra, koukám že celý ten příspěvek by patřil spíš do sekce
"Měřící přístroje, elektrické nářadí, detektory"
kdo to umí komplet přešíbovat tak to může zkusit.

Přesunuto. Killroy
rnbw

#9 Příspěvek od rnbw »

Pri tych cinskych kabloch je hlavny problem v priereze. Kabel sice vyzera hruby, lenze vacsinu tvori izolacia, medi je tam minimum.
ACDC

#10 Příspěvek od ACDC »

Zdravím, já nedávno objednal měřící šňůry, na jemnější měření super, taky mají menší přechodový odpor než původní originál šňůry multimetru, akorát špičky mosazné. http://www.ebay.com/itm/331163123737?ss ... 1497.l2649
rnbw

#11 Příspěvek od rnbw »

Kupil som davnejsie kable HIRSCHMANN a k tomu nasadzovacie hroty. Neboli prave lacne, ale su velmi kvalitne a robi sa s nimi vyborne.
SMITH

#12 Příspěvek od SMITH »

Achab píše:Rozhodně jsou lepší než čínská šroubovací sada L4126 viz zde. Po neúspěšném měření ESR jsem u těchto hrotů zjistil přechodový odpor přes 1Ω.

Preto sa ESR meria 4 vodičovo :-)
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“