Ztlumení diod

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
mahony

#16 Příspěvek od mahony »

xschrecku-menším napětím na ledku si až tak nepomůžeš.Nezapomeň,že tato dioda je u halogen žárovky.Pokud jde ale jen o menší svítivost,tak použij 5-ti,či dvoj čip LED.
http://www.ebay.com/itm/20X-T10-5050-SM ... 91&vxp=mtr

http://www.ebay.com/itm/20-pcs-1W-T10-1 ... sh=item232

Pokud ale jezdíš na hlavní světlomety a né na denní,tak počítej s častou výměnou těchto led parkovaček.
a má to kostru ?? /já určitě/
Kvicala_r

#17 Příspěvek od Kvicala_r »

Nevidím jediný důvod pro nutnost výměny. Sám mám v Octě dělané parkovačky z LED 3x SSC Z5P. Proud na odporovém řešení nastavený na cca 80mA. Svítí to líp, než žárovka - a i když to svádí k ježdění jen s touto parkovačkou nejsem ignorant a na autě mám pro jídzu ve dne denní svícení.
Řešení je jednoduché - na kolmo zapájená kruhová část (pr 12mm) a část s odpory pro zasazení do patice (bez úprav) 10x20mm. Důvodem takové práce je obecně častá výměna W5W, což mě nebavilo... Hlavně u otcového berlinga :)
TAKJAN

#18 Příspěvek od TAKJAN »

Pojišťovna musí prokázat, že nehomologovaný doplněk měl skutečně vliv na nehodu. Viz např pneu o 1 cm širší a podobné blbůstky.
EKKAR

#19 Příspěvek od EKKAR »

xshreck píše:Děkuji jedné osobě co pomohla. buď to půjde nebo ne.

Klasické forum moralistů, co si kde něco přečetli o pojišťovně. ...
Omyl - to jsou osobní poznatky a zkušenosti. Pojišťovna je schopná ti pokrátit náhrady za poškození, způsobený a hlavně zaviněný někým jiným, pokud se prokáže, žes na svým autě měl něco, co nebylo homologovaný a tím pádem bys s tím neprošel STK = používal jsi vozidlo nezpůsobilý k provozu na pozemních komunikacích. Nemusejí dokazovat žádnou "vinu nehomologovanýho dílu", stačí jim prokázat jeho pouhou existenci v okamžiku škodní události na vozidle = nezpůsobilost vozidla pro provoz.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Bernard

#20 Příspěvek od Bernard »

EuroKasko od Kooperativy na Slovensku uvádí, že se plnění krátí úměrně. V Čechách to bude obdobné.
Přílohy
plnění.png
(68.16 KiB) Staženo 95 x
xshreck

#21 Příspěvek od xshreck »

EKKAR píše:
xshreck píše:Děkuji jedné osobě co pomohla. buď to půjde nebo ne.

Klasické forum moralistů, co si kde něco přečetli o pojišťovně. ...
Omyl - to jsou osobní poznatky a zkušenosti. Pojišťovna je schopná ti pokrátit náhrady za poškození, způsobený a hlavně zaviněný někým jiným, pokud se prokáže, žes na svým autě měl něco, co nebylo homologovaný a tím pádem bys s tím neprošel STK = používal jsi vozidlo nezpůsobilý k provozu na pozemních komunikacích. Nemusejí dokazovat žádnou "vinu nehomologovanýho dílu", stačí jim prokázat jeho pouhou existenci v okamžiku škodní události na vozidle = nezpůsobilost vozidla pro provoz.

A jaká je tedy zkušenost? Rád si poslechnu. Pojišťovny krátí často neprávem. hlavně ty, co se nedokáží bránit.

Stále mám dojem, že jedna paní povídala... ;)
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Habesan »

xshreck píše:kvůli obrysovce vám nikdo nic dělat nebude
A to je vlastně taky špatně?
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Victronix

#23 Příspěvek od Victronix »

Jestli jsi chodil do autoškoly, tak víš, že na autě NESMÍ být žádné nehomologované osvětlení. Takže v opačném případě můžeš čekat cokoliv.
TAKJAN

#24 Příspěvek od TAKJAN »

V případech, co znám-zúčastnilo se i moje auto, nikoho nic takového nezajímalo. Např ťukanec zezadu s nehomologovaným spojlerem.
EKKAR

#25 Příspěvek od EKKAR »

Jenže spojler není součást podílející se aktivně na bezpečnosti provozu. Jsou definovaný oblasti, kterejch se homologace povinně týká - jsou to osvětlení, pneu a kola, brzdy, nápravy a řízení, ale třeba i tažný zařízení a nosiče kol a zavazadel, v omezený míře i pružení a tlumení. Obdobná vyhláška řeší přídavný fólie na skla (a to i ty čirý!!!) nebo tónování nanesitelný na skla jinou formou atp.

Stačí se zeptat na STK, který díly pro "dodatečnou montáž" podléhají schvalovacímu řízení = pro namontování musejí mít certifikát a který nic nepotřebujou a který díly na autě se vůbec nesmějí zaměnit za odlišný provedení nebo typ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
TAKJAN

#26 Příspěvek od TAKJAN »

Tak zrovna spojler-prakticky spojený s nárazníkem, se podílí. Chodci ap.. A na TK (bez podpůrných prostředků) mi nikdy nic nekritizovaly, a že jsem se vyblbnul, obzvlášť elektricky.
Victronix

#27 Příspěvek od Victronix »

Když jsem byl na posledním školení řidičů, bylo nám sděleno to, co jsem psal už výše. Podsvětlený podvozek - tuning či machrovinka - se taky na ničem nepodílí a taky není povolený.
Sesi

#28 Příspěvek od Sesi »

Sorry, že trochu odbočím(ale ne moc) - často vídám auta s denními světly někde z web shopů bez homologace, které skoro nesvítí, barva bílé někam do fialova a typicky tak třetina-půlka LEDek už skoro umřela. To jsou právě ty nehomologované věci, na které jsem alergickej.
Dnes docela pršelo, šero a nějakej idiot jede na denní svícení(tj. vzadu nic nesvítí), předejedu ho a vidím, že vpředu má tyto LED bludičky(levé světlo už skoro nesvítilo), bez homologace, takže auto skoro neviditelný zepředu i zezadu.
Druhej extrém jsou "svářeči", jak někdo trefně nazval skupinu lidí s nehomologovanými xenony do světel, která na to konstrukčně vůbec nejsou vhodná(navíc bez autonivelace, ostřiku). A nejlíp to nacpat do fábky 1.generace, která oslňuje normálně, natož s DIY xenony.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Habesan »

Stejně to také není Xenonová výbojka jako v kině.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
PixelOrgy

#30 Příspěvek od PixelOrgy »

Sesi píše:Druhej extrém jsou "svářeči", jak někdo trefně nazval skupinu lidí s nehomologovanými xenony do světel, která na to konstrukčně vůbec nejsou vhodná(navíc bez autonivelace, ostřiku). A nejlíp to nacpat do fábky 1.generace, která oslňuje normálně, natož s DIY xenony.

ano, presne toto je na vychovny vyprask... uz jsem tuhle prasecinu potkal i na felde, vecer v zatacce fakt zazitek
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“