O úpravách a opravách repro - odděleno

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
konosuke

#31 Příspěvek od konosuke »

Jo, pro malé repráčky - šeptáčky velikosti telef.sluchátka se mylar někdy používá...násilná inovace výrobců za každou cenu někdy hraničí s nesoudností...kdo mně zdůvodní čtvercové membrány basáků Sony v sestavách APM-44 ESG, APM-66 ESG, F50...ále...soňáci prej repro boxy nikdy moc neuměli no snad s vyjímkou G5 ale to je dějepis když korporaci vládl strejc Morita. Natož dnes průměrná spotřebka to je. O dřevěných membranách JVC se rozepisovat nebudu, jeden příspěvek jsem už dávno na fóru měl.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Thales
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Thales »

To není vývoj, to je jen lákadlo na neznalé. Nedá se tomu ani říkat slepá cesta vývoje protože od počátku ti, kdo to navrhovali museli vědět že to bude výrazně horší než to co už existuje.
Elektronik55

#33 Příspěvek od Elektronik55 »

Musím ještě jednou a naposled zdůraznit , že jsem se přehlédl ve vláknu .
Měl jsem za to , že se jedná o "prodej" použitých a částečně poškozených reproduktorů s nežádoucím postřikem na červeno . Prodejce za ně vlastně nic nechtěl , ale bylo mu je líto vyhodit ! Mnou nabízená možnost kosmetické opravy nemá nic společného s profesionální opravou! Leč pro "Dožití" si myslím , že stačí .
Tímto bych chtěl celou diskusi o barvě na kůži navždy ukončit ! Alespoň do
té doby , než někdo navrhne lepší řešení . Máme zde ve fóru odborníky ,
kteří o tom vědí víc než Já !
Vladimír
Thales
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Thales »

Řešení je, jen ho z důvodů, které jsem už vysvětlil nehodlám prezentovat veřejně jako pracovní postup. Lze to vyřešit zcela seriozně a bez barev na kůži. ty repráky pokud nejsou mechanicky poškozeníé se dají zrenovovat do stavu prakticky jak nové, takže pojmem "na dožití" bych se tu moc neuháněl.
Elektronik55

#35 Příspěvek od Elektronik55 »

Ano , řešení je jedno ! Kup si nový !!!!!!!
Jsi přesvědčen , že toto je to pravé ? Že toto je řešení pro kluky s malým příjmem ? Mě dal HILL "pár facek" pro několik mikronů barvy na kůži .
Proč se vytahuješ a při tom tajíš postup , jak "opravit" či zrenovovat
membrány reproduktorů ? Nebo Ti vyhovuje Mě nechat v tý barvě na kůži ?
Nebuď srab a prozraď nám Bastlířům , jak se to dělá .
Vladimír
Thales
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Thales »

To si myslíš že jsme jako někde na chatu? Že nemám co jiného dělat než tu celý den sedět a čekat co kdybys tu něco vyplodil? Nebo že jsem nějaký hej-počkej? Už tak u PC trávím víc času než je zdrávo.

Důvody proč to nechci zveřejňovat formou postupu jsem napsal snad dost jasně. Pokud si to na předchozí straně nečetl nebo nepochopil je tvůj problém. Nicméně máš možnost to dohnat a přečíst si to zpětně, více k tomu psát nebudu.

Každý si se svým majetkem může dělat co chce. Když chce může si tam nakydat třeba kilo Balakrylu. Nebo použít email na kůži. Nebo se se mnou může zkusit domluvi (pokud budu mít čas) a já mu je za nějaký poplatek zrenovuju. Má pak jistotu že jsou technicky i esteticky v pořádku včetně měřícího protokolu pokud si bude přát.

Nikde jsem nepsal o tom že by si měl koupit nové reproduktory, to si psal ty. Já jsem naopak pro renovavaci původních (v origo stavu) a jejich použití ve smysluplném projektu.
Hill
Administrátor

#37 Příspěvek od Hill »

Elektronik55 píše:Ano , řešení je jedno ! Kup si nový !!!!!!!
Jsi přesvědčen , že toto je to pravé ? Že toto je řešení pro kluky s malým příjmem ? Mě dal HILL "pár facek" pro několik mikronů barvy na kůži .
Proč se vytahuješ a při tom tajíš postup , jak "opravit" či zrenovovat
membrány reproduktorů ? Nebo Ti vyhovuje Mě nechat v tý barvě na kůži ?
Nebuď srab a prozraď nám Bastlířům , jak se to dělá .

To sice bylo zkraje kvůli barvě na kůži, ale pak také proto, že nečteš pozorně.

Renovace závěsů je záležitost individuální, stav konkrétního reproduktoru rozhoduje i o tom, jak dlouho smí co z činidel působit atd. Ano, také jsem zvědavý, ale uznávám, že naprosto jednotný postup nelze aplikovat na každý reproduktor. A tím od renovace vlastní rukou dávám tu ruku pryč, protože stav jeho závěsů sice vidím, ale netuším, co s nimi provede, když na ně něco, byť jen na chvilku, nanesu, natřu, nastříkám. A radši to svěřím někomu, kdo už to má úspěšně vyzkoušené na více případech a dá se tedy očekávat, že zmáknuté.
Na vyvolávání barevných filmů existovala sada chemikálií, postup jednotný, když se dodržel, znamenalo to úspěch. Ale o tom, jestli to bude kvalita maximální nebo jen akceptovatelná, rozhodovala teplota především vývojky, a ta se musela dodržet na ¼°C, jinak se rozjela šedá stupnice. Půlminutová chyba v času měla stejné či podobné následky. Ale každá jiná chyba znamenala, že fotky nebudou ani špatné, ale, žes o ně definitivně přišel.
Možná blbý příklad, ty filmy i jedy se chovaly podstatně jednotněji, než různě staré a různě namáhané reproduktory.
Elektronik55

#38 Příspěvek od Elektronik55 »

OK - souhlas . Thalese jsem naťukl , no spíš jsem ho provokoval , ale je
nekompromisní . Má na to právo .
Hezký den .
Vladimír
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“