Vyroba plošneho spoje.
Moderátor: Moderátoři
Samozřejmě je předpoklad, že tiskárna nějak "neujíždí", tj. rozměry výtisku odpovídají předloze a zkontrolovat to v obou osách - taky jsem se setkal s tiskárnami, kde to nesedělo (obvykle po délce papíru - nepřesný posun), jak píše Eleman. U mojí tiskárny tisk sedí velmi přesně i u větších desek.
tiskl jsem již přímo z Eaglu, po nastavení orientace obrazce DPS a formátu A4, black ... Export provádím po nastavení DPI rovnou do formátu png ... Z důvodu úspory místa na fólii, na kterou chci tisknout více DPS, bych potřeboval zjistit, jaký mám použít program pro to uspořádání DPS. Nevěděl by někdo náhodou? Neřešil již toto někdo? Díky moc za každou informaci. Word jsem již zkoušel, ten mi nedá možnost vkládání obrázků o velikosti dle DPI. Napadlo mě ještě odzkoušet Front Page ... Nebude lepší graf. program Zoner Photo Studio?
- SimonHosa
- Kontaktovat uživatele:
- frantajetel11
gepard píše:... jaký mám použít program pro to uspořádání DPS...
Tohle zvládne i nejblbější woknowskej "malíř"
Osobně dělám tyhle úpravy buď v něm nebo ve photoshopu. Jak co, na některý věci je photoshop zbytečně složitej a rychlejší je to v malíři...
Fólii ustřihnu o něco větší než je tišťák, udělám si kontrolní tisk (kvůli poloze a velikosti) - stačí s "šetřičem toneru". Pak fólii nalepím dvěma kouskama oboustranky na ten vytisklej papír a vytisknu finálně.
P.S. Nezapomenout přepnout na co nejkvalitnější tisk
jj, používám inkoustovku. Umytí té fólie bych radši nezkoušel, obávám se, že z ní půjde dolů i ten spec. povlak pro tisk.
- SimonHosa
- Kontaktovat uživatele:
Psal jsem tu nedávno, že mi nepasují díry na tištaku pro integraky.
Už jsem zjistil problém.
Když dam export - image, a uložím obrázek je vše ok.
Já zaškrtl clipboard a pak vložil do photoshopu 3X abych ušetřil papír.
Nebo když otevřu uloženy image v nějakým grafickém programu, dam vybrat vše a ctrl+c.
Pak spustím photoshop a 3X ctrl+v.
I když nastavím ve photoshopu stejné DPI jako obrázek, prostě díry nepasují a tištak je o par milimetru větší.
Exportu přes clipboard doporučuju se vyhnout. V eagle 6.5 i 7.0 je chyba, pady a via to exportuje náhodně (resp. sem nepřišel na to, jak to ovlivnit) bez děr. Podle mě je nejlepší tisknout do pdf jako vektory, pak v photoshopu otevřít a nechat rozrastrovat. Důležité je vypnout antialiasing. Osobně používám rozlišení 600 dpi. Po úpravě motivu pak založím nový obrázek dle velikosti transparentní fólie a motiv na něj přetáhnu. A pomocí duplikací vrstvy ho namnožím.
- Přílohy
-
export.gif- (16.75 KiB) Staženo 80 x