Spínání relé v domácí pekárně ETA Harmony
Moderátor: Moderátoři
Spínání relé v domácí pekárně ETA Harmony
Protože na desce relátek je ještě několik tranzistorů v pouzdře TO-92, myslel si že vyčuzený relé "vzalo s sebou" i tranzistor. Vzal to za jedním "kutilem s páječkou", aby mu tranzistory přeměřil - no a on trubka vyndal všecky trandy z desky a neoznačil si odkud kterej byl... Následně mi donesl samotnou desku i s papírkem se 4 zabalenýma trandíkama, jestli bych se nepokusil identifikovat jejich původní místo, nenašel vadnej a nespravil to celý do funkční podoby. Problém je, že označení na trandech je S8050 a SS8050, což mi Ujo Google vyhodil jako (2)S8050(D) = PNP 40V 0,5A a SS8050 = NPN 40V 2A a já nemám ponětí, jaký signály na výkonovou desku jdou z "řídicí" desky, takže nechci postupovat metodou pokus-omyl v postupným zkoušení všech permutací pořadí trandíků v řadě na desce "dokud to nebude makat". Ale abych mohl pohledat nějaký případný náhrady a výkonovou desku "rozhejbat", potřeboval bych "přinakopnout správným směrem".
Takže bych uvítal nějakej help, abych nelítal jak čert kolem talíře horký kaše. Pokud byste někdo měli odkaz nebo přímo schéma pekárny ETA Harmony typ 2149 série 209, budu rád.
A kutilmile - nelituju tě
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... sc&start=0
tak sa s tym neoplati babrat...
- Přílohy
-
XBM1088-21.GIF- (24.44 KiB) Staženo 584 x
Dík za nakopnutí, teď už se díky vyznačený polaritě trandů snad zorientuju - a pokud "to nepude" ani potom, tak dám kolegovi ten odkaz na ND - dvě stovky plu pošta ho snad nezabijou ....
A kutilmile - nelituju tě