Myčka Whirlpool ADP6930, chyba E1 F8

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
MilanCZ

Myčka Whirlpool ADP6930, chyba E1 F8

#1 Příspěvek od MilanCZ »

Ahoj všem. Myčka po spuštění vyčerpá zbývající vodu a poté vypíše E1 F8. Vyčistil jsem filtry, důkladně i OWI snímač, zkontroloval průchodnost odpadní hadice. Spustil jsem myčku, vyčerpala zbývající vodu, napustila se a začala mýt. Po cca 15 min, když si odčerpala vodu a měla napustit novou, znovu stejná chyba. Teď už jen při spuštění vyčerpá vodu a píše chybu E1 F8. Ani donucovací start přidržením tlačítka nepomůže. Máte s tímto nějakou zkušenost jestli je to opravdu tím snímačem? Díky.
MilanCZ

#2 Příspěvek od MilanCZ »

Tak jsem na zkoušku odpojil OWI senzor a myčka dokola napouští a vypouští. Počkal jsem až napustí, senzor jsem připojil a normálně začala mýt. Po předmytí vypustí vodu a když je myčka prázdná, tak opět vyhodí chybu E1 F8.
Když odpojím odpadní čerpadlo, hlásí E2 F8. Podle návodu k obsluze ale chyba E2 je zavřený přívod vody. Tak nevím :nevim:
stevo59

#3 Příspěvek od stevo59 »

Skontroloval si, či pod myčkou nie je voda - či to celé neblokuje havarijný snímač (býva na spodku myčky). Myčka sa vtedy správa tak, že po spustení vyčerpe vodu a vyhodí chybu.
...kábel odrezaný na presnú dľžku je nutne krátky...
MilanCZ

#4 Příspěvek od MilanCZ »

Pod myčkou není voda, protože tam nemám kryt - ten jsem sundal.
Victronix

#5 Příspěvek od Victronix »

Jak jsi to vyřešil? Pravděpodobně mám stejný problém.
MilanCZ

#6 Příspěvek od MilanCZ »

Vyměnil jsem odpadní čerpadlo a OWI senzor. Zkus ten snímač vyčistit - mě to ale nepomohlo, protože to nešlo ani při čisté vodě. A odpadní čerpadlo vyměň určitě, protože když malinko zablbne, tak Whirlpool se může zbláznit. Řekl bych, že tyhle myčky jsou až přecitlivělé na jakoukoli chybičku která vznikne, ale v zápětí hned zmizí... :wink:
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“