Fázová zkoušečka R104

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Lukar

#16 Příspěvek od Lukar »

Jak jsem už psal: záleží co a kde potřebuješ ,,měřit" a jaké máš zkušenosti v silnoproudu.

IEC 61010 definuje 4 kategorie z hlediska místa, kde se bude přístroj
používat:
CAT IV „Venkovní část“, začátek elektrické instalace.
CAT III Vnitřní část – trvale instalované motory. Třífázový rozvod
je CAT III.
CAT II Spotřebiče do zásuvky, které nejsou galvanicky odděleny
od zdroje.
CAT I Chráněné elektronické obvody.

www.ghvtrading.cz/download.php?fileid=1343
helios

#17 Příspěvek od helios »

Túto skúšačku R104 mám a občas ju aj používam. Dá sa s ňou robiť bežné meranie, aj keď to nie je žiadny Fluke. Ledka dole na test vodivosti je fakt slabšie vidieť. Raz mi z nej odpadol kábel z tela skúšačky (bol vnútri slabo uchytený), ale po rozlúsknutí puzdra šiel ľahko opraviť, ak nosíte so sebou trafopájku, ako ja. :wink:
Ako bolo už povedané, nemá skúšku poradí fáz, čo mne osobne až tak často nechýba, keďže najčastejšie opravujem osvetlenie.
Celkovo by som ju hodnotil ako nižšiu strednú triedu (lepšia ako bežné čínske fázovky, ale horšia ako profi skúšačky).
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Milan_F

#18 Příspěvek od Milan_F »

Mi se podařilo koupit za dobrý prachy PROTEC.class PROpol LED. Zkoušečka, šlusmetr, pořadí fází, test RCD, přisvětlení měř. hrotu, CAT IV 1000V. Dobrý na ní je, že se pohyblivej hrot dá připnout na tělo zkoušečky a může se v zásuvkách měřit jednou rukou. Ale je to jiná cenová kategorie. Ale tady jí maj v akci za něco málo přes 12 stovek. Jinak je za 16 až 18 set.
keramos

#19 Příspěvek od keramos »

keramos píše:Fázová zkoušečka R104,vaše názory na ní?

http://www.vo.gme.cz/cz/index.php?product=070-994

:oops: navrhněte nějakou lepší v podobné cenové relaci :?:
Milan_F

#20 Příspěvek od Milan_F »

Musíš si rozmyslet, co a jak často s tím budeš měřit. Ono za ty prachy asi nic lepšího neseženeš. Na vyzkoušení jestli do zásuvky jde šťáva, to asi bude stačit. Ale pokud to s elektrikou myslíš trochu víc vážně, budeš muset sáhnout hlouběji do kapsy.
helios

#21 Příspěvek od helios »

Všimli ste si, že v tom reklamnom videu od Milana_F je práve podobná skúšačka, ako R104 použitá ako odstrašujúci príklad? Docela ma to pobavilo... :lol:
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Milan_F

#22 Příspěvek od Milan_F »

Já bych řek, že je to přímo ona...
petrfilipi

#23 Příspěvek od petrfilipi »

Klasická vadaska od pana Vadase z Pardubic je klasická vadaska. Já ji koupil v ExcaliburArmy za 25 Kč (tu bakelitovou, kulatou, v papírovém pouzdře, jen s magnetem).
Ale teď vážně. Když si koupíš klasickou zkoušečku s elektromagnetem, např. typ SN-4, tak se můžeš spolehnout, že to co ukáže je pravda. Koupíš-li si LEDkovou zkoušečku, tak jak tady někdo psal, díky jejímu velkému vnitřnímu odporu ukáže často i to, co je naindukováno apod. Nicméně měřit se s takovými zkoušečkami dá. Jen musíš vědět, že když měříš mezi fázemi, že tam má být 400V a když Ti svítí 230V, tak že je něco v nepořádku. Prostě musíš vědět, co bys měl naměřit.
Já jsem mnoho let používal digitální CDA-104 a neměla chybu. Ale opět - když jsem měl měřit na rozvodu napájení 24V, tak jsem si to změřil u zdroje, kde bylo třeba 24,8V a když mi to o kus dál ukázalo 22V, tak bylo něco špatně. A co se týče měření sledu fází, tak to se obvykle nedělá tak často - ale to mluvím za sebe. To jsem mnohem více využíval prozváněčku.
Takže za mě - pro normálního elektrikáře doporučuji SN-4.

Petr Filipi
keramos

#24 Příspěvek od keramos »

keramos píše:Fázová zkoušečka R104, a
KANGTAI 6895 ? ?vaše názory na ní?

http://www.djoro.cz/detail/merici-prist ... -6895.html :arrow:
TAKJAN

#25 Příspěvek od TAKJAN »

Hroznej křáp. Snad nejhorší. Nechal jsem se nachytat a leží někde v regále..
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“