PR21 odprásknutý konec

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
David2

PR21 odprásknutý konec

#1 Příspěvek od David2 »

Ahoj, potřeboval bych zachránit jednu PR21, pravděpodobně má asi odprásknutý konec :( Na 10m je slašet, ale jak s ní zajdu dál tak se signál ztrácí. Mohl by mi prosím někdo pomoct? byl bych hodně vděčný. A asi bude potřeba i schéma. Dík moc :roll:
Artaban001

#2 Příspěvek od Artaban001 »

Najdi si tam takový plechový relé a asi 2 až 3mm nad "dnem" s vývodama relátka udělej dvě dírky jedničkou vrtákem. Dej si majzla, aby Ti vrtáček nezajel hlouběji (tak do 1 mm) . Jednou z těch dírek tam šplíchni kontox a pak ty dírky zalep izolepou. Takhle jsem rozchodil asi 4 takovýto stanice a podobný (WXW20..). Pokud to nepomůže, tak si vyrob VF sondu - 2X GA 205 v sérii, prostředek je hrot přes 10p kond a na kraje připojíš 1NF kond a paralelně k němu ručkový měřák (přepnutý na volty). A tou otestuješ, jestli Ti chodí aspoň budič..
David2

#3 Příspěvek od David2 »

Tak relátko jsem zkoušel a mělo by být OK. Ještě mě napadlo vzít druhý funkční kus a proměřit, porovnat.
btw dík za tip
David2

#4 Příspěvek od David2 »

tak jsem opravil vysílání, ale zas přestal fungovat příjem, chvilku to šumí tak jak má, ale po chvilce přestane :cry:
Odpovědět

Zpět na „Poradna“