Jaký krystal je v hodinách s přijímačem DCF

Bezdrátová pojítka, vysílací a přijímací technika, diskuze o VF technice, zařízeních a konstrukcích, konstrukce a parametry antén

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
EKKAR

#16 Příspěvek od EKKAR »

Myslím že to má nějakou souvislost s poměrem otáček vteřinovýho - minutovýho - hodinovýho kola a s buď dekadickým, nebo nějakým jiným poměrem dělení celýho dne, prostě že ty intervaly následujou vždycky po (například) 1/10 celýho dne neboli 8640 vteřinách = 2 hodiny 24 minut nebo nějakej takovej, zdánlivě naprosto pitomej interval...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
hafca

#17 Příspěvek od hafca »

Mě se synchronizuje budík v 01:01. Není sice ručičkový, ale zato při té synchronizaci hezky hlasitě píne. :cry:
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
monterjirka

#18 Příspěvek od monterjirka »

Tak jsem na to šel "opačně"
Krystal jsem vypájel, pověsil na CMOS 4060 (protože jsem jej náhodou měl) a on kmitá na 32767Hz
V hodinách ale kmitat nechce, jen někdy ho "spustí" připojování měřáku...(Voltmetru, čítač nic nečítá a asi kmitání zastaví)
Otázkou je, jestli to, co vyteklo z baterky, neudělalo nějaký svod na desce, jestli se to nedostalo pod "tu černou kapku, pod kterou je čip".

Hodiny jsou to jednomotorové, bez vyhodnocení polohy ručiček, takže se při zapínání musí ručičky nastavit na 12:00, když najde signál, dokrokuje na správný čas...

Myslel jsem, že alkalické baterie "nevytečou". Žlutý zázrak z Bateria Slaný to dokáže :(
ok1hga

#19 Příspěvek od ok1hga »

monterjirka píše:V hodinách ale kmitat nechce, jen někdy ho "spustí" připojování měřáku...(Voltmetru, čítač nic nečítá a asi kmitání zastaví

a co teda zkusit na krystal pověsit proti zemi malé kondíky(cca 20pf) ?
také by mohlo pomoci ještě krystal přemostit odporem cca 1M až 2M2 . . .
Odpovědět

Zpět na „Bezdrátová technika a technologie, VF technika“