Logický analyzátor

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od ZdenekHQ »

Na 5V napájení se dá transil - i když tady asi lépe zenerka 5V6, do serie s měřeným obvodem se dá malý (myšleno ekvivalentně malý, t.j. třeba 1K) odpor. Přepětí posbírají ochranné diody uvnitř IO a pošlou na zenerku. Je to prověřený, i když u jiných konstrukcí.

Pro 3.3V platí to samé.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Atlan

#17 Příspěvek od Atlan »

forbidden píše:Objednal jsem z DX ten klon USBee od FHonzy, tak jak dorazí, uvidíme.
Zatím jsem nepotřeboval analyzovat víc, jak 5 V logiku, všechno jde spíš cestou snižování napětí. V nejhorším to pořeší ten dělič.

Ahoj ako uz si to skusal ? Nemam usb ovladace na to :( dik
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od forbidden »

Jen zlehka, odzkoušel jsem základní funkce a zatím šel do krabičky. Musím dodělat nejdřív dva jiný projekty, než budu mít víc času si s tím hrát.
Dobrou recenzi jsem našel tady. Mě se to zatím nepovedlo rozchodit pod W7 64b, tak to mám nainstalovaný ve virtuálu, ale to nevadí. Taky jsem zjistil, že výrobce originálu se už cuká a znemožnil bezplatný stažení softu, tak jsem musel chvíli hledat na netu.
Atlan

#19 Příspěvek od Atlan »

Jj to som nasiel, troska som upravil ovladace od SEale ci ako sa volaju tak ze USB som vyrieil sidem skusit cito chodi.
FHonza

#20 Příspěvek od FHonza »

forbidden píše:...výrobce originálu se už cuká a znemožnil bezplatný stažení softu...

Poslední verze je u výrobce ke stažení tady. Je to verze USBee Suite for DX, AX, ZX, SX and BusBee 1.1.78. S ovladačema je to težší, protože výrobce je schválně nedává. Pohledal sem po počítači ovladače a myslim že sem našel ty, se kterými mě to funguje ve Win7 64b. Kdybys chtěl, tak ti je někam nahraju. Jinak je to vlastně jedna knihovna od Cypress Semiconductor, akorát v inf jsou jinak nastaveny VID a PID. Samotná knihovna je z roku 2008.
Atlan

#21 Příspěvek od Atlan »

tak na seale mi to funguje ale na USBee nie, tak ta poprosim nahraj tu kniznicu niekam dik :)
FHonza

#22 Příspěvek od FHonza »

Je to na http://download.topol.cz/honza/usbee/ a pevně doufám, že je to ten driver co mě funguje :)
Atlan

#23 Příspěvek od Atlan »

dik ale pise mi to ze neslo pozadovany hardvare..

Ok uz som to rozchodil :) sudruhovia nesklamali http://kazus.ru/forums/showthread.php?t=13724&page=211

perfektna vec to je :D
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“