Náhrada kazetové mechaniky za AUX Sony xr-1300r
Moderátor: Moderátoři
Náhrada kazetové mechaniky za AUX Sony xr-1300r
mám dotaz, zda je možný napájet/nalepit L a R přímo na tělo kondenzátorů (sic!), které jsou řekl bych první v řadě na desce hned za 3-pinem pův. připojení hlavy kazet. mechaniky, ještě před předzesilovačem. Zem z AUX by byla připojená k původní Zemi na 3-pinu.
Tahle kombinace je, zdá se jediná, kdy se dá mluvit o slušným zvuku a kdy zůstanou zachovaný všechny funkce (Bass booster, EQ, hlasitost…)
Je vůbec možný k nim něco připájet? Neodpálí to hned nebo časem ty kondenzátory? (85 st. C).
Mechanika je odpojená ademontovaná a přepínání rádia na kazetu "oblblý" propojením náležitých pinů, tam ještě možná dám spínač…
O kondenzátory se neboj, ty vydrží i podstatně větší namáhání. Ta teplota tam snad nikdy nenastane (teda pokud nemáš tohle rádio v kamionu pod špatně zaizolovanou střechou- tam to umí hajcovat pěkně).
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Jinak ti nezbude, než najít výstupy snímacích zesilovačů (obsahujících snímací korekce) před přepínačem vstupů. Tam bude potřebná úroveň kolem 80-150mV na kterémkoli z přenášených kmitočtů, tam už to má lineární průběh.
A pak musíš ještě zajistit nějakým mikrospínačem oblbnutí logiky tak, aby si myslela, že je vložená kazeta a že běží posuv pásku.
Ale abyste mi rozměli:
Nemyslím připojit to před ten kondenzátor nebo za něj na jeho připojení k desce, ale přímo na jeho tělo.
Je to možná jen souhra náhod, ale (jelikož v odpovědi Hilla rozumím asi 10 %, převážně tedy spojkám a zájmenům;)))), zdá se, že L a R přiložené na vršek příslušných kondenzátoru produkuje opravdu slušný zvuk (poslouchatelný v celé šíři hlasitosti jak na zařízení připojený k AUX (iPhone) takaž do maxima hlasitosti na autorádiu, i při XBass – nabo jak se to jmenuje na – 3 stupni) a eqvalizeru v Bass 0, Tre 0.
Logika oblbnuta propojením natvrdo, ano, možná dobudoucna spínač…
Šlo mi o to, zda je možný pájet k tělu kondenzátoru, nebo zda lepší přilepit…
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Zde to někdo před mnoha lety řešil: http://svetelektro.com/Forum/aux-do-aut ... 15834.html
ale nedořešil…
Když bych tedy koupil elektrovodivý lepidlo, který jako totální amatér samozřejmě nemám, a přilepil to, je možný ten spoj ještě něčím zafixovat (napadá mě třeba nějakej silikon, kterej mám, abych taky nemusel kupovat speciální teplovodivej tmel…), nebo ten kondík tu plošku potřebuje k ochlazování?
Myslíš to tak, že dát nejprve na L a R kondenzátor a odpor (nemám možnost, jak to změřit, nevím jak spočítat) a to teprv připojit za ten předzesilovač? (Mělo by to jít za piny 3 a 6, 5 by měla být zem)
Ten předzesilovač je 2x4 pin, rozteč 1,27 mm… Prý by v takovým případě měl jít úplně vyndat, když tam nebude třeba, ale schéma, který k tomu rádiu mám, je neodpovídající, zdá se mi i že je tam jinej, než specifikovanej, s jiným pořadí pinů, ale to nevím jistě. A jakmile ho odpájím, už ho tam nevrátím…
- Přílohy
-
spodek.jpeg- spodek
- (174.7 KiB) Staženo 202 x
-
vršek.jpg- deska vršek
- (267.56 KiB) Staženo 221 x
Na tý fotce jsem označil ty 2 kondenzátory C305,C304 na který šlo AUX přiložit a hrálo to 2x hlasitěji a přitom krásně čistě (VOL na rádiu na 25%, VOL na AUX 50%), oproti těm vstupům u adioprocesoru, který nakonec (před tím to fakt nešlo, asi jak to bylo zalakovaný, nevím…) taky fungovaly, ale výrazně potišeji (VOL na rádiu na 50%, VOL na AUX 90%).
Kostru z AUX jsem nechával na tom 3pin vstupu…
Jenže jsem si myslel, že navrtám (ty malý kroužky pod procesorem, považoval jsem je za prázdný, blbec…) a teď to zlobí, navíc jsem si přerušil jednu větev pod tím… Takže to budu muset opravit, půjde-li to vůbec, nebo je asi ještě pořád možnost napojit to místo AM, to jsem ale ještě nezkoušel najít…
bastlenie je v tomto prípade pekné,no osobne by som to riešil elegantnejšie, napríklad použitím kazetového adaptéru do mechaniky ktorý má vyvedený káblik JACK 3.5 Stereo
alebo terajší hit MP3 player s čítačkou MicroSD kariet , a to všetko zabudované v jednej kazetke, napríklad:
http://www.asia.ru/images/target/img/product/11/79/85/11798537.jpg
teda zapojenie rádia zostáva zachované a aj funkčnosť mechaniky, a majiteľ získa prehrávanie MP3 v pomerne dosť dobrej kvalite (lepšej ako pri použití FM transmitteru)
toľko môj pohľad na úpravu MC rádií na AUX vstup