Volks. Golf 1,8 +sústruh z vŕtačky,zlepšováky+iné veci
Moderátor: Moderátoři
- tiktak1953
- Přílohy
-
DSCN5693.jpg- (214.45 KiB) Staženo 1379 x
- tiktak1953
-------------------------------------
Co sa tyka problematiky hodin,odpovedam tiez na emaily ,ale len ked mam cas.
--------------------------------
Pri uplnom prekablovani el.motora elektrobicykla po pretrhnuti drotov (ked mohlo hoci co odist)som sa vas pytal ,kolko ohmov maju mat vinutia morora,lebo na tom som namaral iba 2 ohmy.Ked nikto nic nenapisal ,dokoncil som prekablovanie a vsetko sa popripajalo.Nastastie bicykel je vporiadku a tie ohmy su OK!Kto sa pytal tak som mu odpovedal,teraz dam sem o tom viac,zide sa to viacerym.Dam aj moje zapojenie ,ako to asi je,aj obr. bicykla ako sa koleso toci na stojane.Uz je to par dni od vtedy a bicykel ide!
-----------------------------------
Takze,na pripojenie vsetkych osem drotov na motor som musel pouzit povodne droty ,ktore som odcvakol od RJ.Maju totizto vsetky velmi tenku izolaciu.Aj ked mam mnozstvo lankovych vodicov ,take som nenasiel.Pri prekablovani treba ulozit vsetky droty poctivo tak ako boli,inac moze byt problem,ze z hoho bude vysoka hromada drotov.Pozor na Hall snimace,lamu sa nozky.
Tu je obr.uz po prekablovani,chybalo tam uz len pripojit Hall snimac.Na meraku ukazuje 2.9 ohmu a nie 2 ohmy preto,ze merak pri skratovynych koncoch (bez zataze)ukaze 0,9 ohmu.
- Přílohy
-
Snímek 164.jpg- (226.75 KiB) Staženo 2515 x
- tiktak1953
Sused ma prisiel otravovat ci mu neviem vyrobit neake tlacitko ,lebo za novy obal(puzdro) chcu 20 €. Myslel som ,ze to bude problem,lebo medzi puzdro a plosak sa nic nezmesi .Ale bez problemov sa tam taketo z neakej tlaciarni ci kalkulacky zmestilo .Vystrihnut sa moze tak, ako je na obr.nakreslene.
Pravdaze ,je iba prachotesne!
- Přílohy
-
DSCN5722.jpg- (158.67 KiB) Staženo 2157 x
- tiktak1953
č.1 bola pripojena trubka
č.2 je uzaver
č.3 je nadrzka na naftu
- Přílohy
-
DSCN5943.jpg- (230.75 KiB) Staženo 892 x
- tiktak1953
Ale jednou mě pěkně vyškolila hadička k AC pumpě- nastartoval jsem, chytlo to normálně, ale nešlo to za plynem. Tak jsem se s tím trápil, nevěděl jsem. Viděl mě soused od naproti, došel za mnou a říká: "To já znám, máš špatnou hadičku k AC pumpě."
Moc jsem mu nevěřil, ale když jsem ji vyměnil, tak to bylo v pohodě. Až později mě bylo vysvětleno, že ta původní zelená hadice se jakoby rozpadne, vnitřní duše se odlepí od vnějšího opletu a začne funovat jako škrtící ventil, v závislosti na podtlaku.
- Přílohy
-
120.jpg- (116.03 KiB) Staženo 126 x
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- tiktak1953
A kutilmile - nelituju tě
- tiktak1953
Napadlo ma vtedy aj dat bandasku s dvoma litrami za sedadlo v aute a tam strcit hadicu k AC pumpe.Lenze som tam nemal taku dlhu hadicu .Pozor ,Bacha!!! Je to velmi "NEbezpecné" hlavne v lete,preto to prosim vas neskusajte.Nemoze si to hocikto dovolit,treba tam dodrzat bezpecnost.Nepisem to ako navod!!!!Videl som to ,ako to jeden kamos horar tak mal prerobene ,lebo mal nadz dieravu a potreboval s autom v hore aj po kamenoch chodit!Za chvilu by bol mal aj novu dieravu!
Sorry,zle bolo napisane ze "bezpecne"malo byt ako je to teraz "nebezpecne"!Hadica je uz vymenena,bolo treba vykrutit dva sroby co drzia dlhu ohnutu nalievaciu ruru,dat dole jednu hadicku tenku a vykrutit uzaver.Po tomto co sa mi stalo vrelo doporucujem kto ma staru skodovku aby tu spoj.hadicu za 3,6€ vymenil.Usetri si ako ja v buducnosti problemy.Tiez vymente jednov cestov tu zelenu hadicu k AC pumpe za taku ,ktora je pre benzin odolna.
-------------------------------------------------------
Tiez treba vymenit (zabudol som)aj tenku hadicu co spaja benzinove nadrze.Ja som ju vymenil asi po troch rokoch bol problem s nou za priesvitnu pretkavanu a od vtedy drzi dobre.
- tiktak1953
Na obr.6060 je č.3 štvorhran, ktory mozete nahradit kladivom upnutym do sveraku alebo stvorcovov či obdlznikovov joklovinov .Otacat predmet potom podla potreby ako vyhovuje napr.pre vrtanie , pilenie,opracovanie pilnikom,otocenie do svetla.atd.
obr. 6064 dva male sveráky a uchytenie predmetu vodorovne,napr.pri vyrobe plosakov,ci mnoho dalsich veci.
obr.6045 Pozor,aby sa sverka vo sveraku nekrutila,je potrebne ju upravit podla obr.6100 Cast ozn.A odbrusit.Do sveraku potom sverku vlozit az po čiaru B a silno zatiahnut.Kupte si pevnu STOLARSKU sverku ,nie detsku!Opracuvany predmet vo sverke je niekedy dobre si pridrziavat!Pozor na dostatocne upevnenie materialu, hlavne pri vrtani diery nad 6mm do plechu aby sa nevysmykol!To plati vzdy!Pozor aj pri vrtani vacsej diery aby vam zase nevytrhlo vrtacku z ruky,co sa stalo uz parkrat aj mne,preto je potrebne ju pevne drzat v rukach.Dolezite:ak zvacsujete dieru vrtakom napr.z 8mm na 12mm ,prilozte vrtacku az ked ma dostatocne otacky!Pri malych otackach by vam vrtak zaseklo,pri strednych a velkych uz skor nie.Pri vrtani dier do plechu hrubky do 3mm a priemer nad 12mm ,uz treba davat veliky pozor na vytrhnutie vrtacky z ruky!Ja vrtavam do plechu 2mm aj diery 18mm.Dobre je dieru pri takychto priemeroch upravit pilnikom (na okruhlo)aby nebol v plechu zasek,lebo vrtaku aj s otackami sa to nemusi podarit prevrtat!Nikdy nepustite vrtacku ked je vrtak pritlaceny uz v diere,bud sa zlomi alebo zasekne.
----------------------------------------------------------------------------
Aj pri vyrobe nasledovnych svietidiel z autobateriek, som pouzil tieto pripravky a sposoby uchytenie materialov.
- Přílohy
-
DSCN6060.jpg- (200.14 KiB) Staženo 1735 x
-
DSCN6064.jpg- (271.86 KiB) Staženo 1558 x
-
DSCN6045.jpg- (209.39 KiB) Staženo 1414 x
-
DSCN6100.jpg- (151.87 KiB) Staženo 1278 x
- tiktak1953
Odbornici z oboru el.techniky posudte, ci je mozne toto tu mat ako typ na vyrobu amaterskeho svietidla pre vlastnu potrebu..Ak nie ,vymazem to.Ak ano, pridam aj dalsie detaily na vyrobu.
č.1 Hl.vyp. č2 zasuvka napr.na radio,ci svietidlo s kablom. š.3 poistka 5A pre 20W ziar.
Na plast.bandaske z boku tie dva konektory su pre nabijanie baterky aby sa nemusela vzdy byberat vonka.Nemusi to byt pravdaze, da sa nabijat bat.aj v nutri.O toto prenosne ,ako aj ostatne co som uz vyrobil.svietidla je velky zaujem.
----------------------------------------
Ano ,v zatke bandasky je tlač.vyp.
---------------------------------------------
Ku svietidlu mozem pouzivat cez den aj v noci pri oprave auta ,na chalupe,ci inde aj akuvrtacku na 12 alebo 14V.
- Přílohy
-
DSCN6119.jpg- (297.89 KiB) Staženo 1714 x
-
DSCN6109.jpg- (120.36 KiB) Staženo 1410 x
-
DSCN7891.jpg- (228.04 KiB) Staženo 452 x
- tiktak1953
- Přílohy
-
DSCN6052.jpg- (197.08 KiB) Staženo 2193 x