Kávovar Fagor Experta CAT-44 NG - spařovací jednotka
Moderátor: Moderátoři
Kávovar Fagor Experta CAT-44 NG - spařovací jednotka
Kávovar je de facto shodný s modely AEG CP 2500, Fagor CAT-40
Větší problém je ale v tom, že v případě, že je toto presso opravdu verze "NG", tak s čímkoliv, co se vyrábělo dřív a vypadalo stejně (AEG, starší Fagory, Delonghi EC2000 a nějaké další) má společný jenom venkovní vzhled a zevnitř jde o úplně jiný přístroj (stejný je snad jenom ventil páry, mlýnek, průtokoměr a čerpadlo - neboli univerzální díly). Topné těleso, zpětný ventil a celý mechanismus výroby kávy je prostě jiný - takže se dá objednat jenom celá spařovačka přímo od Fagoru, stojí něco okolo 3000Kč, výsledek opravy je nejistý (po pravdě to nemusí být tou spařovačkou - jednou mi ta výměna pomohla, ale pak jsem z důvodu nedostupnosti vyměňoval celé espressa za nové výrobky) a dostupnost je také malá (už dřív to bylo blbé, ale od té doby, co Fagor zkrachoval jsou s díly ještě větší problémy). Neboli - zkus také na něco přijít, já jsem tuto závadu nijak uspokojivě nevyřešil.
Máš pravdu, při testování se spařovačka s uložením motoru a vším, co s ní mechanicky souviselo kroutila jako žížala. Měl jsem za to, že zase tak špatnej výrobek to neni...
Ještě mě včera potrápila jedna věc. Řekl si o odvápnění. Když jsem postupoval dle obvyklého návodu, skončil ve 3. kroku, kdy chtěl povrdit vyprázdnění nádoby pod tryskou... (je bez spínače) Po x-tym pokusu a připravenym roztoku v zásobníku jsem se zozhodl udělat čištění. Dopadlo to stejně...
Ve finále jsem stroj neustále zapínal a vypínal, abych ho alespoň nějak vyčistil proplachováním.
A k závěru se omlouvám za mystifikaci: Na štítku "NG" není - čerpal jsem z webu.