Nabijacka Hama Delta Slim - syci a kolise napatie

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
rnbw

Nabijacka Hama Delta Slim - syci a kolise napatie

#1 Příspěvek od rnbw »

Dostal som nabijacku na 4x AA/AAA baterie Hama Delta Slim.

Je tam zdroj s TNY266P regulovany cez PC817 z AP4301. Dava dve napatia: priblizne 10V (to je dalej stabilizovane LM317 a ide asi do procesora) a priblizne 4,5V, co ide dalej na MOSFETy pre jednotlive baterie. Dalej tam je este LM339 a procesor HT46R47.

Problem je v tom, ze zdroj bezi nestabilne - syci a po vlozeni baterie sa sycanie prerusuje a napatie kolise.

Nenasiel som ziadnu vadnu suciastku. Neviete aspon, ake napatia ma ten zdroj davat?
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

Mám dvě podobné nabíječky na 4xAA, jedna byla k foťáku Olympus, druhá Sanyo v packu s 4X Eneloop. Obě za provozu přerušovaně syčí od nova, články to nabíjí v pulzech s menším syčením, a napětí měří v pauzách s větším syčením, kdy to běží v burst mode. Je to návrhový paskvil, jsou konstruované na 100-250V, na 110V budou dost možná tišší, ale nezkoušel jsem to. Čili je otázkou, zda to i u Tvého kusu není normální chování.
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Tak to je potom hrozny kram. Otazka je, preco to potom niekto vyhadzoval. Skusim nejaku bateriu nabit, ci to vobec ukonci nabijanie. Pripadne pozriem osciloskopom, aky bordel z toho lezie.
monterjirka

#4 Příspěvek od monterjirka »

Pokud "kolísá", tak bych podezíral nějaký kondenzátor, je to především u spínaných zdrojů velmi častá závada.

Mám (měl jsem), kameru Panasonic (miniDV) a tam po mírném zahřátí vydával zdroj zvuk připomínající syčení nebo bzučení, napětí sedělo, zvlnění minimální, kondenzátory měly kapacitu spíše vyšší než byla uvedená, ESR v pořádku...
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Zaky ma asi pravdu. Pozrel som to osciloskopom a asi je to OK. Na nabijacom napati vidiet pulzy, ale to moze byt bateriam jedno. To vyssie napatie je viac-menej bez bordelu.

Bateriu to nabilo, nabijanie ukoncilo, tak to asi funguje.
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“