Z Philipsu se stává brand?

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Yarda1

#16 Příspěvek od Yarda1 »

Hydrawerk píše:... Ale na tom je napsaný, že je designed in Holland.
To jsem svého času pracoval ve firmě, kam přijel kamion s díly z Thaiwanu, vrhli se na to agenturní pracovníci, většinou ze Slovenska, sešroubovali z toho počítač, asi takhle:
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=66491
na konci linky se to vyzkoušelo, nalepily se na to samolepky HP a Assembly in Czech Republik, zabalilo, naložilo na kamiony a odvezlo na Západ.
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
konosuke

#17 Příspěvek od konosuke »

Málo u nás známé a rozšířené byly skvělé gramo přenosky od Filipa, GP 422 II, 412 II, 401 II nebo levnější 400 II, 1/2" ta první 20-50 000 Hz ±2dB, tri-radial stylus, 1 kHz/30dB.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Pikofarad

#18 Příspěvek od Pikofarad »

Kvicala_r píše: Kde se na to hrabou šmejdy, co se osazovali souběžně..

Myslím,že tam dávali hodně Nokia baňky.S nimi byl obraz jak přes igelitovou folii.
Sandal

#19 Příspěvek od Sandal »

Tak od Philipsu mám jen přenosný rádio s kazeťákem.Nebejt nešťastneho posuvneho potenciometru volume do ktereho se práší tak jsem spokojenej.Dostal jsem ho kdysi k narozeninám někdy v roce 95.
Jinak moje značka byla Technics,Panasonic,Yamaha a Sony.Na krámě jsem ale musel vybírat,kde byl přístroj vyroben.Bral jsem jen ty z Japonska a kombinoval hifi audio komponenty od Technicsu Sony a Yamahy.Nepřekvapuje mě že ty komponenty hrajou dodnes bez jediný poruchy.Dneska jsou to jen sračky a lapáky na vejry.
konosuke

#20 Příspěvek od konosuke »

Vysavač, sluchátka z tržnice, žárovky, mobil z bazaru, pár nosičů audio CC, VHS, CD-R a DVD-R toť moje výrobky od Philips.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
pocitujlasku

#21 Příspěvek od pocitujlasku »

Pikofarad: my mame doteraz 445, este s napisom tesla, a obrazovka je Nokia. S porovnani s inymi televizormi tej doby sa mi obraz zdal velmi dobry. Zaujimavostou je, ze ten televizor donedavna fungoval - nahradil ho LED 42" - a za cele roky bol len raz opravovany - pulzujuci zvuk po zapnuti, vymena kondika.

Yarda: vo whirpoole sa zase skladali pracky Bosch a lepili sa nalepky made in Germany.
Ja som velmi philips nemusel, ale sestra mam kopec veci od tejto znacky: tv, radia, combo prehravac, neskor dvd - nikdy s nimi nemala problem.
No vidis, a tak si sa bal
konosuke

#22 Příspěvek od konosuke »

K těm našim TV...část série měla obrazovky Philips, později Nokia. Nehrály špatně ale dizajn taký jakýs strohý, téměř jak hranatý průmyslový monitor.
bu2520

#23 Příspěvek od bu2520 »

moje zkušenost s Philisem, některé výrobky byly povedené a jiné ne. Přišlo mi, že co půl roku se měnila koncepce a řekl bych, že v poměru 3 šmejdy ku jednomu solidnímu výrobku. Vcelku dobré byly použité součástky (až na poslední CRT obrazovky), ale ty konstrukce byly někdy hrůza.
konosuke

#24 Příspěvek od konosuke »

DVD Philips údajně velmi pomalu načítaly disky, notabene přístroj za 800-900 Kč tedy asi žádný zázrak. To vím jenom z doslechu nikoliv vlastní zkušenost.
pocitujlasku

#25 Příspěvek od pocitujlasku »

pre philips tusim tie combo mechaniky (VHS, DVD) vyrabal LG, alebo naopak neviem. Kazdpopadne, ked som potreboval odblokovat na region free (potesi, ked pribalia ku babike dvd s region1 - vysvetli to dietatu), tak to islo nastrojmi pre LG prehravac. vraj aj vnutorne boli 100% rovnake, rozdiel bol len obal a menu.
No vidis, a tak si sa bal
Pikofarad

#26 Příspěvek od Pikofarad »

konosuke píše: ale dizajn taký jakýs strohý, téměř jak hranatý průmyslový monitor.

To bylo tehdy moderní,jak přišly první Videotony v plastové bedně s kulatou baňkou ,tak se po nich za 22,5tis jen zaprášilo. 8O
konosuke

#27 Příspěvek od konosuke »

Tesla 416, 419 rovněž vydutá obrazovka a kulaté rohy...to byla tuším lic. Toshiba, sláva. Až pak přišly planáry.
Hydrawerk

#28 Příspěvek od Hydrawerk »

Hill
Administrátor

#29 Příspěvek od Hill »

Když už jsme u těch Philipsů, tak například televize řady 21PT33... se kompletovaly v Thajsku, obrazovky vyráběl závod na Filipínách (tam se dělaly už "kulové" baňky pro řadu Philips Leonardo od roku asi 1987), ale uvádělo se Made in Holland, až mnohem později couvli k Designed in....
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“