před týdnem se ke mě dostaly krásné teslácké třípásmové reprobedny a chystám se na jejich renovaci. Bedny jsou kompletní, ale v obou byl spálený výškáč ARV168, který jsem objednal nový. Rád bych se zeptal, jestli mám preventivně vyměnit i kondenzátory ve výhybkách (vysychají? degradují časem? jaký typ kondů to vlastně je?) a případně jaké byste doporučili
Kondenzátory ve výhybkách reproduktorů Tesla
Moderátor: Moderátoři
- JirkaRCK
- Kontaktovat uživatele:
Kondenzátory ve výhybkách reproduktorů Tesla
před týdnem se ke mě dostaly krásné teslácké třípásmové reprobedny a chystám se na jejich renovaci. Bedny jsou kompletní, ale v obou byl spálený výškáč ARV168, který jsem objednal nový. Rád bych se zeptal, jestli mám preventivně vyměnit i kondenzátory ve výhybkách (vysychají? degradují časem? jaký typ kondů to vlastně je?) a případně jaké byste doporučili
- Přílohy
-
PA100001.JPG- Pohled na kondenzátory
- (248.11 KiB) Staženo 145 x
- serviceman
- JirkaRCK
- Kontaktovat uživatele:
Na jednom audiofóru jsem četl, že tam lidi dávají MKP značky Bennic. V Brně se dají sehnat v kamenné prodejně za více méně korunové částky, tak je asi rovnou vyměním...
Spálení výškáče, mohlo být způsobené (třeba) rozkmitáním zesilovače - vadný či chybějící Boucherotův člen na výstupu apod. Výhybka to asi nezavinila.
- JirkaRCK
- Kontaktovat uživatele:
Koukám, že ta česká firma ESO má v sortimentu i tesláckou řadu, tak jim zkusím napsat, jestli prodávají i v malém množství nebo kdo případně prodává jejich produkty a uvidím co odepíšou.
4,7uF místo 4 tam určitě dávat nebudu, to asi raději přeměřím svod a pokud se budou zdát ok, nechám tam původní...
- serviceman
serviceman píše:Navíc v hermetickém pouzdře.
Nejlepší na tom pouzdru je, když se přeruší přívod ke svitku a začne to v něm prskat a chytat oblouk. To se pak krabičák nafoukne a vypadá jak soudek. Nějak si ani nechci domyslet ty efekty, kdybych na to zavčasu nepřišel.
A údajně se u nich časem zvětšuje kapacita, což mohla být příčina spálení ARV.