Názor na Notebook

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

Názor na Notebook

#1 Příspěvek od Celeron »

Synovec v druháhu hotelovky si chce pořídit novej notebook. Má možnost koupit levněji HP355 G2 (8900,-). Je v tom čtyřjádro AMD A6 6310 1,8GHz, grafika Radeon HD8670M 2GB, 4GB RAM, DVD/RW, WiFi, Bluetooth, W8.1, výstupy HDMI a 3x USB 3.
Už se v tom moc neorientuju. Mám mu to požehnat, nebo rozmluvit? Hotelovka je spíš ekonomický zaměření, žádný grafický superdělo asi není potřeba ale "honit bubáky po půdě" :) by to mohlo taky trochu umět.
Díky za pomoc
Jirka
creativko

#2 Příspěvek od creativko »

Moj nazor.

Vadia mi dve veci:

1. Procesor pod 2 GHz.
Na mojom 5 rocnom notebooku mam 2,2 GHz (2-jadro). Ja za znizovanim taktu vidim spekulaciu s cenou.

2. Znacka HP.
Za posledne cca 2-3 roky sa v mojom okoli nejako casto kazia vyrobky tejto znacky. Divne je, ze velmi kratko po skonceni zaruky.
Starsie (6-10 rokov) vyrobky HP stale funguju.

Nekamenujte ma za moj nazor.
ACDC

#3 Příspěvek od ACDC »

Notebook s procesorem od AMD nebrat, zbývá Intel.
Celeron

#4 Příspěvek od Celeron »

Hmm, taky jsem byl kdysi toho názoru. Pak přestal Intel na boardu nabízet připojení Pata disků, měl jsem povícero Pata 500 GB a tak jsem musel vzít AMD. 3 roky a nějak nepociťuju rozdíl...
Jirka
Philip_Fry

#5 Příspěvek od Philip_Fry »

Já bych osobně taky preferoval do noťasu Intel (asi jen otázka sympatií, nicméně na desktopu je momentálně Intel o koňskou délku před AMD), HP jako značka mi nijak nevadí, mám s ní jen dobré zkušenosti. Na druhou stranu, ta cena, za kterou může ten notebook mít, je velice pěkná.
Zaky

#6 Příspěvek od Zaky »

Taky bych se přiklonil radši k Intelu a pokud je možné se smířit s výkonem integrované grafiky, je to ideální řešení, protože v notebookách s dedikovanou grafikou, která se standardně ukrutně přehřívá a odchází nejčastěji právě ona, respektive pájení BGA kuliček pod ní a oprava je problematická.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“