Pračka Elecrolux EWT 1015 (typ 95P22599)

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Lukas-1

Pračka Elecrolux EWT 1015 (typ 95P22599)

#1 Příspěvek od Lukas-1 »

Nemáte někdo servisní manuál, ve kterém by bylo schéma řídící elektroniky? Googlil jsme všude možně, ale bez úspěchu. Pračka odešla náhlou smrtí, zhasla a konec. Když jsem ji rozebral a vidím tu ještě poctivou nešizenou práci, tak je mi líto ji vyhodit… Zřejmě bude v háji jen něco kolem inteligence na řídících deskách, protože jde ss napájení. Deska s uživatelským rozraním je krmená 5V, ale přesto se na ní nic nerozsvítí a na displeji se neobjeví ani žádné chybové hlášení. Prošel jsem konektory, ale stále nic, dostal jsem se do stavu kdy už by schéma docela bodlo.
ohryzek36

#2 Příspěvek od ohryzek36 »

Budeš se muset víc snažit a nějakou část schémata překreslit - ono totiž není ani v oficiálním servismanuálu (mám k němu přístup), takže s jeho hledáním jenom ztrácíš čas.

Jenom malý tip - zkus projít mikrospínače na ovládacím panelu (jestli nemají svody), občas se to u podobných věcí takto projevuje.
Lukas-1

#3 Příspěvek od Lukas-1 »

Díky, nebude to potřeba, složil jsem ji (elektroniku) do kupy, zkusmo zapnul a světe div se, sociální zařízení spadni - ona ta potvora zase funguje. :-)
BOBOBO

#4 Příspěvek od BOBOBO »

Mohl by jsi sem dát Lukáši foto desky i s napětími ... Pro další nešťastníky .
keemo

#5 Příspěvek od keemo »

Nejaka vlasova prasklina, studak alebo svod...
MiracleSky

#6 Příspěvek od MiracleSky »

Mám zkušenost, že mi volal zákazník že pračka zhasla a nic nesvítí, nejde zapnout. Poplácal jsem ji po deklu a rozjela se. Typická závada v zámku, stačí rozdělat, očistit kontakty a je to zase funkční. Je to i na YT jak se to rozdělává.
Mám radost že opravou starších spotřebičů ukousnu podíl prodaných nových šmejdů.
Lukas-1

#7 Příspěvek od Lukas-1 »

Ahoj, poradíte někdo, kde k tomuto typu koupit motorové uhlíky za normální cenu?

Našel jsem jen nějaké samotné trámečky, ale nejsem si jistý, zda jde to plastové pouzdro vůbec rozebrat a vyměnit přímo uhlíky. Když jsem dělal rozborku pračky, tak jsem si myslel, že se kupují včetně toho černého plastového pouzdra. Udělal jsem si fotky, opsal typ, jenže mě jaksi nenapadlo je z toho pouzdra dolovat ven ani měřit. Pokud někdo víte, tak mi ušetříte rozborku. Pračka teď jede, chci je koupit a při dalším rozebírání rovnou vyměnit.
Přílohy
uhlik-2.jpg
uhlik-2.jpg
uhlik-1.jpg
uhlik-1.jpg
BOBOBO

#8 Příspěvek od BOBOBO »

Kupuji zde
PbSn

#9 Příspěvek od PbSn »

Zdravím. Spodek toho plastového pouzdra jde vyndat - je v té větší části (kterou jste vyfotil) lehce zacvaknut. Pak lze vytáhnout mosazná pouzdra - to co vidíte v odkaze od BOBOBO.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“