Benq FP91G model Q9T4 nejde zapnout, nesviti on-off led
Moderátor: Moderátoři
Benq FP91G model Q9T4 nejde zapnout, nesviti on-off led
Edit: Jsou tri rezimi power led, zhasnuta, oranzova a zelene, oranz je pohot. rezim, zelena zapnuto a nesvitici led soft. vypnuti. Ted se zapne, bez signalu spadne do poh. rezimu. Probudit se asi ma signalem. Ten nemam po ruce. Ale uz se nedari vypnout. Drzim chvilku zap/vyp tlacitko a mela by zhasnout ledka. A furt sviti oranzove. Po nejakem case ci mackani se povede ze led zhasne. A nebo zhasne pri zmacknuti vyp. tl. hned jak ma. I zapnuti sem tam zahapluje. Ale ted zapinani slape. Inventory, trubice menic by teda mel byt ok. Studenakem to nebude, desku jsem dukladne proklepnul v kazdem rezimu a nic. Proc jednou jde vypnuti v poradku a podruhe to nejde. Pokud by byl fyzicky nejaky polovodic stal vodicem tak to bude stav trvaly, monitor se nehne. Prubezne ted zkousim zapnuti, vypnuti a funguje. Kdyz ja neznam na tomto modelu co se kde ma namerit v ruznych rezimech, ci kde jsou jaka napeti ktera jsou zavisla na tom kterem rezimu.
Co jsem komu udelal.
Můj monitor jinak funguje bez problémů.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Edit Tedkom kratkym zmacknutim proberu monitor, delsim podrzenim se vypne. Pote se v poradku zapne. Je v pohotovostnim rezimu, odpojim sit, pockam nejakych 20 vterin. Zapnu a nejde to. Pokam taky momentik a pote jde zapnout. Vypada to na elit ale ktery. Jsem je zmeril, krome smd. Asi blbe jsem je meril.
taky po zapnutí napájení se automaticky nezapne . . . je potřeba ťuknout do tlačítka On/Off
asi to bude vlastnost tohoto typu . . .
- Přílohy
-
Benq FP91G Q9T4.jpg- (121.89 KiB) Staženo 172 x
robo píše:Vsem zakazu vypinat monitor, pokud bude svitit oranzova led, mel by obraz najet. Tedy v to doufam. Ono to vypinani z poh. rezimu je myslim vcelku k nicemu. Silova cast jede furt a tak to vypnuti zpusobi jen nejake soft zablokovani cekani na vga signal. Jen bych rad mel jistotu ze kdyz se na vypinani vykaslu, ze monitor vzdy najede. , krome smd.
Vypínání nějaký vliv má. Sice jede stále pomocné napětí pro T-con, ale invertor se zapíná až z pohotovostního režimu. Většina problémů bývá právě v invertoru. Možná to ale neplatí pro všechny výrobce.
Doporučuji změřit napětí na konektoru mezi T-con a invertorem. Jsou popsána, takže by to neměl být problém. Zejména +12V, +5V a enable: 12V by mělo být vždy, +5V jen s oranžovou kontrolkou a enable se zelenou. (Možná se ale mýlím.) Dej fotku invertoru a T-con, likvidoval jsem nějaký 19" Benq, třeba jsou desky stejné.