orava448

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kakadu

orava448

#1 Příspěvek od kakadu »

Prosi bych poradit.Tato TV je záhadou.Už jsem se tu na nějaké závady ptal a teď nastala další .Stále se mi proráží dioda VD 205 -byl u ní opečený kondík 360n/250.(vyměnil jsem)Předtím jsem tam měnil korekci podušky tda8145+tlumivka+zd33v a ještě nejaký odpor2,7ohm.Dioda se vždy pororazí a začne to rychle vrčet. Všechny kondy jsem prověřoval vše je ok.
juca

#3 Příspěvek od juca »

Zacal by som od zdroja , hlavne elity a studaky
juca
Zbynek

#5 Příspěvek od Zbynek »

Ahoj.
Zkus kouknout na předchozí téma (o dvě dříve) OTF COLOR471-poduška. Třeba je to ono. (tlumivka)
Ahoj Zb.
kakadu

#6 Příspěvek od kakadu »

Kdybych neměl zjištěné že ostatní součástky jsou v pořádku tak bych sem asi nepsal.A jinak si mohu psát co chci a kde chci :wink: a když sa to někomu nelíbí tak na to nemusí reagovat .
Zbynek

#7 Příspěvek od Zbynek »

kakadu píše:Kdybych neměl zjištěné že ostatní součástky jsou v pořádku tak bych sem asi nepsal.A jinak si mohu psát co chci a kde chci :wink: a když sa to někomu nelíbí tak na to nemusí reagovat .

Ahoj.
Této reakci nějak nerozumím. Myslím, že Kondik (omylem) napomínal "Juca".
Nebo je to odpověď na jiné vlákno?
Ahoj Zb.
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od pajosek2 »

Ty diody se někdy jeví v pořádku,ale nemusí to tak být.Jsou tam dvě do série pozici si nepamatuju a z jejich středu je ta korekce zkus obě a uvidíš jedna bude asi ta co se ti proráží.
Zbynek

#10 Příspěvek od Zbynek »

To se stava.

V nejlepsich rodinach. :-)

Jdeme dál.
Zb.
Zbynek

#11 Příspěvek od Zbynek »

Jestě se hlásím. Samozřejmě, že to se zdrojem nemá nic společného. Stačí kouknout na schéma. Omlouvám se Kondíkovi za nařčení.
Zb.
kakadu

#12 Příspěvek od kakadu »

Hoj.Já totiž nerozumím po slovensky a nevím vůbec co ta věta znamená. ale .Nechtěl jsem někoho napadat ale připadalo mi že je to útok na mne.Tak promiňte.:lol:
Je to v ODPORU 2.7ohm u tda8145 byl KO.vyměnil jsem ho ale za 4,7ohm snad to nebude vadit.Teď ale zase nejde vertikál je tam uprostřed jen pruh cca 20cm.Nejraději bych ten krám hodil ze skály.

:roll:
kakadu

#14 Příspěvek od kakadu »

Kondíku,jasně že ti rozumím ale co jsem měl napsat :lol: Reakce Juce jsem si opravdu nevšiml.Omlouvám se ti :oops:
kakadu

teletext

#15 Příspěvek od kakadu »

Může mi někdo říct proč 448 nefunguje bez teletextu?? TV jen pruhuje .Mám vadný modul teletextu. Tam se toho asi moc opravit nedá že jo?? snad jen ty tranďáky zkusit vyměnit.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“