Orava 552, špatná reprodukce barev

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
mcdonell

Orava 552, špatná reprodukce barev

#1 Příspěvek od mcdonell »

Zdravím všechny.
Televizor Orava 552 cca před dvěma měsíci reprodukuje barvy dle přiloženého fota. Chasiss je označeno 11AK30, dokumentaci mám. Dovede někdo poradit, jak se s touto závadou vypořádat a neztratit přitom mládí? Televizor jinak normálně funguje, až na ty barvy. Díky za případné rady. :D
Přílohy
9.JPG
(177.41 KiB) Staženo 169 x
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od CZJKP1 »

Není to jen záběr s jiné planety? :D... Vzpomínám si na podovnou chybu hodně hodně dávno u Color Oravan 2, způsobovaly to studeňáky na desce barev, ale mám pocit, že se mi to nepovedlo odstranit, tak jsem usuzoval, že je chyba v tom samotném IO, utržený přívod na některou nožičku IO, uvnitř pouzdra. Deska zjevně žila, a reagovala na otřesy, ale důkladné přepájení kdysi nepomohlo.

Edit, koukám důkladněji na fotografii, a vidím, že onen jev je pouze ve prostřed obrazovky, a v dolní části je vše v pořádku, takže mnou zmíněný případ to zřejmě nebude.
Naposledy upravil(a) CZJKP1 dne 16 říj 2014, 21:14, celkem upraveno 4 x.
kokun

#3 Příspěvek od kokun »

Degaussing :roll:
Honza - kokúň

#4 Příspěvek od buddyns »

Sežeň si demagnetizační cívku, párkrát jí obtoč kolem obrazovky, horizontálně jí otoč o 180° a je hotovo
kokun

#5 Příspěvek od kokun »

Není - k tomu zmagnetování nedošlo samo od sebe :cry:
Honza - kokúň

#6 Příspěvek od KUBO »

Vymeň pozistor. Ak ho rozoberieš, tak vo vnútri bude spálený. U toho chassis bežná vec. Mal by tam byť tento:

http://www.ame.cz/PTC-pozistor-MZ72AL-9 ... 10699.aspx
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
omegatv

#7 Příspěvek od omegatv »

Presne tak ako piše KUBO vymen pozistor a bude to OK žiadne odmagnetizacie po vymene sa to očisti samo.
...Laco...
Michal22

#8 Příspěvek od Michal22 »

Jedině že by měl magneticky neodstíněnou vázu :D
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
mcdonell

#9 Příspěvek od mcdonell »

Díky všem, kteří mě nasměrovali na odmagnetizaci obrazovky. Pozistor dnes došel, po výměně vše funguje normálně a po zapnutí je slyšet charakteristický zvuk při zapnutí proudu do odmagnetizační cívny na obrazovce. Před montáží jsem změřil odpor nového pozistoru, hodnota je cca 10 Ohmů zastudena, vymontovaný vykazuje odpor 1,5 kiloohmu. Nicméně po rozebrání televize mne zaskočila destička dle připojeného fota, která nikam nevede a konektor kabelu z destičky není nikam zapojen a na chasis jsem nenašel žádnou možnost připojení tohoto obvodu. S pozdravem Donell.
Přílohy
Fotografie0488.jpg
(84.25 KiB) Staženo 147 x
Michal22

#10 Příspěvek od Michal22 »

Z té fotky toho moc nejde poznat, ale je tam nějaký konektor (černá kostička u okraje)? Není to pro sluchátka?
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“