Panasonic TX-29AD50F P nezapína sa, len cvaká spúšťacie relé
Moderátor: Moderátoři
Panasonic TX-29AD50F P nezapína sa, len cvaká spúšťacie relé
tak po roku som tu s touto telkou znovu. Panasonic TX-25AD50F P mi prestal fungovať. Konkrétne po privedení napájania sa zopne spúšťacie relé RL806, zopne sa zdroj a chvíľku to čaká. Potom sa relé rozopne a počká... a takto stále dokola :/ Meral som zdroj, a nameral som na všetkých vetvách napätia v tolerancii cca 0.5V a neboli zvlnené, až najedno: Vetva začínajúca na S7 trafáčika T802 má len 18,2V, čo je len 0.2 V rozdiel voči vetve pod ňou. Na čo konkrétne táto vetva slúži, a ako to má fungovať? Lebo na schéme som si akosi nevšimol, žeby niekam toto napätie bolo odvádzané, okrem toho, že je tranzistormi spínané na +18V a -18V vetvu. Môže spomínanú nefunkčnosť spôsobovať práve toto? (poznámky: C854 je ok, v teplom prostredí sa TV občas rozbehol)
Za rady vopred vďaka.
http://elektrotanya.com/panasonic_tx29a ... nload.html - servisný manuál s ktorým pracujem.
Druhý je na desce E - stabilizátor Q3801, napájený ze zdroje +15V (D855).
Po rozběhu hlavního zdroje je napětí 12V ze STBY nahrazeno napětím 12V z hlavního zdroje přes diodu D854 a napětí pro zdroj 5V STBY je nahrazeno napětím 12V přes diodu D853. To kvůli odlehčení zdroje STBY.
steev píše:...namiesto 12tky je tam úplná nula. ...
Tohle nesedí. Kdyby zdroj 12V STBY nepracoval, nemohlo by relé sepnout.
Vidím to na závadu v obvodu vn-trafa, zkontroluj, jestli není přetížen zdroj +15.5V pro vertikál. Osciloskop by napověděl víc.