Kvalita zvuku mobilu.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
forbidden
Kontaktovat uživatele:

Kvalita zvuku mobilu.

#1 Příspěvek od forbidden »

Moje žena dostala novej mobil HTC One Mini 2, pouštěla mi z toho hudbu a byli jsme oba velmi překvapeni kvalitou reprodukce. V žádným případě bych nečekal takovej zvuk z mobilu, mělo to dokonce i dost dobrý basy. Nechápu, jak to z toho dostali. Kdysi, když se začaly prodávat iMacy, tak mě jejich zvuk taky překvapil, byly tam takový kulový uzavřený repráčky Harman Kardon. Nicméně mobil je z hlediska prostoru úplně někde jinde. V čem je fígl? To mají spočítaný celý tělo jako ozvučnici, nebo co? Když si vybavím zvuk spousty levných plastových bedýnek k PC, tak ten mobil jednoznačně vede.
Je tam nějaký DSP, "naladěný" na ucho, nebo jak to dělají? Nechápu.
vladodyno

#2 Příspěvek od vladodyno »

Ako to robia neviem. Ale je to technológia HTC BoomSound™
ZVUK2000

#3 Příspěvek od ZVUK2000 »

Kvalitní zvuk z mobilu? Tak toto vlákno nesmí číst Thales :D
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od forbidden »

Samozřejmě, že to nejde srovnávat s velkýma bednama, ale jak mám zkušenosti se zvukem z různých tranzistoráků a podobných zařízení, tak mě ten mobil prostě dost překvapil. Vůbec jsem nečekal, že to půjde poslouchat.
Michal22

#5 Příspěvek od Michal22 »

Určitě bude mít největší vliv tvar a provedení ozvučnice, potom snad ještě výkonový zesilovač.
Když to vezmu z toho, co znám- třeba Nokia N95, Nokia N73 nebo Nokia 6233 mely docela hodně pěkný zvuk. Všechny tři stereo, ale používaly se tam stejné reproduktorky jako u ostatních Nokií. Takže jen tím, že byly v těchto modelech vyzvaněče dva, to nemohlo být. Třeba Nokia 5310 byla taky stereo, ale měla už jiný typ vyzvaněčů (menší), už to nebylo ono.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
mikosa

#6 Příspěvek od mikosa »

Trošku odbočím , ale týká se to malých plastových vrzátek . Koupil jsem si malý FM přijímač Sencor SRD 215 B do práce za 400 Kč . Je napájený li-ion baterií 3,7V/1000 mAh z Nokie . Tuner má 60 pamětí a překvapivě výbornou citlivost a selektivitu . Navíc obsahuje vstupy :line in , usb a slot na micro SD kartu až do velikosti 16GB na MP3 . Do usb se dá připojit flashka nebo mp3 přehrávač . Dále má stereo výstup na sluchátka a konektor usb mini , přes který se nabíjí baterie ,buď z PC , Ntb , nebo nabíječkou z mobilu ; a po připojení k PC lze pracovat se soubory na kartě , nebo flashce . Po připojení k ntb převezme funkci zvukové karty . Na jedno nabití hraje cca 12 hodin - podle nastavené hlasitosti . Rozměry :11x7x3 cm , hmotnost 250 g . Ovládání tlačítky a zobrazeni informací na červeném LED displeji . A teď to hlavní , proč zde píšu - ZVUK !!! Dobře basuje , hraje čistě bez zkreslení a navíc neuvěřitelně nahlas . To ,co leze z repráčku o průměru cca 4 cm mi hlava nebere . Když jsem to donesl do práce , tak do týdne si ho koupilo asi 16 lidí , kteří si ho nemohou vynachválit.Neberte to jako reklamu , ale tak povedený výrobek jsem dlouho neviděl a klidně ho doporučím všem .
ACDC

#7 Příspěvek od ACDC »

Ještě k tomu mobilu, já mám samsung S7710 xcover 2, taky nechápu, jak je možné, že hraje tak hlasitě, a má to i docela slušné basy na mobil. Při přehrávání zadní kryt dost vibruje.
Hydrawerk

#8 Příspěvek od Hydrawerk »

DELONG

#9 Příspěvek od DELONG »

mikosa píše: slot na micro SD kartu až do velikosti 16GB na MP3

TU píšu slot na micro SD kartu (max. 8 GB) tak neviem či ti veriť :lol: :lol: .
mikosa

#10 Příspěvek od mikosa »

Tak si tam děj 16GB a uvidíš .
Artaban001

#11 Příspěvek od Artaban001 »

U toho Sencora to nemá smysl dávat větší paměťový karty. Písničky jdou přeskakovat nahoru a dolů a nic víc. Jinak za ten zvuk je zodpovědný vysokozdvihový reproduktor spolu z pasívním zářičem ( membrána se závažím), který je na zadní straně pod krytem.
konosuke

#12 Příspěvek od konosuke »

Mírně odbočím ale ne zas moc...jak může hrát placatý jak kniha TV Blaupunkt co má repráky dolů o průměru pětikačky ? Nezkoušel někdo ? Již se zde na EB probíralo no a ten přístroj má navíc DVD čtečku...a že dost poslouchám hudební produkci, koncerty...hlavně rock...
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... &start=210
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
rnbw

#13 Příspěvek od rnbw »

Horsie ako ten mobil. Ten mobil stoji 350 eur.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“