Síťová vidlice k vysavači

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
monterjirka

#16 Příspěvek od monterjirka »

Ty požadavky nevyplývají primárně z normy pro revize spotřebičů, ale především z normy ČSN 34 0350, ed.2
Pokud by se někomu z vás norma nelíbila, nebudete rozhodně vyjímkou...

Pokud si někdo "doma" vymění vadnou koncovku, zůstane mu volná svorka PE, protože "není co tam připojit", konec kabelu ošetří nějakou zpevňující bužírkou, aby se tam kabel nelámal,nepoškozoval, neměl by tam být zásadní problém s bezpečností "podle zdravého rozumu". Pokud v pracovně-právním vztahu je třeba na spotřebiči udělat revizi, problém to je...
konosuke

#17 Příspěvek od konosuke »

Koukněte: tohle je pro mě měřítko: rozebíratelná vidlice 250V/16A s ochrannou dutinkou se znakem státní zkušebny EsČ...ještě po dědovi, věc možná starší nežli já...slouží mi dodnes.
Přílohy
vidlice.jpg
(23.91 KiB) Staženo 49 x
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
weed_smoker

#18 Příspěvek od weed_smoker »

Furt je lepší vyměnit vidlici,než tam "načokoládovat" kus kabelu s odlitou vidlicí třeba od TV nebo i konvice.Poslední zmíněnej případ (spojení 3-vodič na 2-vodič barva-na-barvu-čokoládou,PE v luftu) jsem viděl u šňůry od kazeťáku.Ucvaknul jsem to a namontoval normální vidlici s dutinkou PE.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“