IDEAL RADIO 5W641

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
lampaA

#31 Příspěvek od lampaA »

Tak teď večer, (22hod), na SV je těch stanic více, ale žádný zázrak. Na KV je asi 5 stanic. Ale DV ani "ň". A to polská stanice normálně řve docela dost. Nenapadá někoho něco konkrétního? Díky.
lampaA

#32 Příspěvek od lampaA »

Ještě mne trápí magioko. V BM215 svítí super, zde tak na třetinu. Odpory u lampy jsem měřil, jsou v toleranci 20%. To by ale vadit nemělo?
Naposledy upravil(a) lampaA dne 24 říj 2014, 23:17, celkem upraveno 1 x.
ok1hga

#33 Příspěvek od ok1hga »

jaké napětí na něm máš ?
jaké napětí na něj dává měřák ?
změř to a porovnej (napiš to sem)
lampaA

#34 Příspěvek od lampaA »

Přívod 268V, A1=19V A2=18V g= -0,7V
Dvoulampovka

#35 Příspěvek od Dvoulampovka »

Jednu zradu magioka jsem zažil, reagovalo stejným způsobem. BMko při měření postav užší stranou na desku stolu. Prostě NASTOJATO . Tím se ocitne v "pracovní" poloze. V mém případě skoro zhaslo, čím to bylo nevím, vzal si ji kolega s tím, že jemu to nevadí. Přestávalo svítit myslím při náklonu asi 45°.
lampaA

#36 Příspěvek od lampaA »

Tak nakonec stačílo přeletovat všechny spoje a pohoda. Teď mne ale čeká něco těžšího, a to náhon od ladičáku na ukazatel. Čučím a zkouším celé odpoledne ale ne na to přijít. Nevíte někdo jak se lanko pohybuje a jak je dlouhé? Nebo alespoň nákres jak a kudy vede a kde je napínací pružina. Nějak to tam nechápu. :cry: Děkuji.
lampaA

#37 Příspěvek od lampaA »

Dobrý den, doopravdy nikdo neví, jak na ten náhon stupnice? Stačí i foto či nákres od ruky, můžete i na e-mail který jsem tu dal, a raději dávám znovu: duodioda@seznam.cz Díky za každý podnět, mě se o tom snad i zdá. 8O

EDIT: tak to je škoda, že to nikdo neví.., ale věnoval jsem tomu celé odpoledne a snad to je dobře. Spotřeboval jsem na ten mechanismus či spíše kladkostroj, 119 cm lanka, resp. motouzu. Ale běhá to!!!
Mám ale problém: hřeje mi odpor R9 25kOhm. C20 jsem vyměnil již dříve. Čím to může být, netušíte někdo?? Děkuji.
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“