řeším doma jednoúčelový přípravek, s krokovýmy motory a drivery zkušenosti mám, ale chtěl bych se poradit, vysvětlím vám situaci:
Na stojanové vrtačce vrtáme "kolečka" kde je po obvodu 12 nebo 24 děr, tzn díry po 30 nebo po 15°, máme přípravek do kterého zapadává západka a zaaretuje otáčení v protisměru, tzn otočím o kus dopředu a lehce se vrátím a západka zadrží přípravek na správném místě, vyvrtám díru a zase otočím dopředu a kousek vrátím na západku, to funguje skvěle, nyní bych ale chtěl udělat menší vylepšení pomocí krokového motorku, který by pootočil o daný počet kroků (záleží na motorku kolik jich má) a stál, myslel jsem že by bylo dobré tedy na ""vřetínko" dát koncák, který při zamáčknutí pootočí o dané kroky a čeká, já sjedu vřetínkem dolů (uvolním koncák) vyvrtám díru, vyjedu nahoru (zamáčknu koncák) a krokáč zase udělá dané kroky, a tak dokola a dokola.... Moje otázka zní, je lepší koupit hotový driver a mikroprocesorem pouze řídit počet kroků a kdy krokovat nebo by bylo lepší udělat to kompletně uProcessorem pomocí tranzistorů?
Děkuji za vaše názory, popř nápady na řešení