firma panasonic pardubice
Moderátor: Moderátoři
firma panasonic pardubice
může mi prosím někdo upřímně říct z dnešní doby recenzi na tuto fabriku?
na netu jsem četl jen vše špatné..
Myslím z pohledu zaměstnance,který si potřebuje něco vydělat ( ale více než životní minimum) a očekává ,,normální" (lidský) přístup od nadřízených.
dostal jsem tuto nabídku,ale s tím,že by mne zaměstnala agentura
http://www.jobs.cz/search/?section=&srch[q]=panasonic&srch[locality][name]=Pardubice&srch[locality][coords]=50.03853842894462%2C15.780205484914024&srch[locality][code]=M256450&srch[locality][radius]=50&srch[minimalSalary]=&srch[companyField]=&srch[to_nic]=&srch[workStatus]=&srch[contract]=&srch[ozp]=]
spíš mě zajímají osobní poznatky víš.již jsem byl ve fabrice,kde agentura slibovala 80Kč/hod příplatky za svátek,víkendy,ale nic z toho se nekonalo
odjížděl jsem odsud z částkou 7000kč ....za celý odpracovaný měsíc září (21dní) po 10hod/směna
jsem v takové situaci,kdy si nemohu dovolit šlápnout vedle :-/
pro mě to znamená zase se přestěhovat do jiného města a začínat znova.
O to by nešlo,ale musím začít znova,tak že se dostanu nad hranici ,,životnosti"
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Mě taky chtěli doslova stěhovat po republice - Siemens, Flatron (či jak se to jmenovalo) a kdoví co ještě, poslal jsem je všechny tam, kde záda ztrácí slušné jméno.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Na jednu stranu můžeš mít pravdu. Ale na druhou stranu když pak doktora vláčejí po soudech, že třeba nezakázal profesionálnímu řidiči kvůli jeho zdravotnímu stavu řídit a on někde nabořil a někoho zabil...konosuke píše:...Ti doktoři to je bílá mafie a mají nepsaný befel starší lidi vyřadit z pracovního procesu...kua, z čeho máme žit ?! ....
Jó, co jsme si v ´89 vycinkali, to máme.
http://debaty.net/debates/20717-xindl-x ... -a-totacek
A ryšavý ochlasta za to nemůže - to byl jen bílý kůň a kdyby se k tomu nepropůjčil on, našel by se někdo jiný.
- radioelectrum
Je to otrocká práce kde při směně se z člověka stává robot, není schopen již ani myslet. Za týden jsme již uměl nazpamě´t všechna chybová hlášení.
Já jsme tam měl pozici PRETEST TECHNIC čili ten co to hotové co sjelo z pásu zapnul poprvé.
Pauza na oběd či svačinu byla dána přesně a musela se zvládnout s 10 sekundovou přesností.
Rukavice které se roztrhali se museli vracet, a na člověka se dívali jako co so dovoluje ničit pracovní pomůcky.
Jednomu staršímu kolegovi co mu bylo přes 50 řekli že podle výpisu návštěv WC chodí příliš často a že bude lepší když sám odejde než by byl vyhozen.
V těch pracovnách pláštích z extra syntetického materiálu se člověk pořád potil. připadal jsem si jako v atombordelu. Na štěstí masky jsme nemuseli mýt.
To ještě nebyl nový občanský zákoník a nesmělo být zaměstnávání na více dob určitých (nevím na kolik měsíců a kolikrát se mohla opakovat)
Všechny brali na 3 měsíce, ty co se osvědčili potom jim to prodloužili o 6 měs. pokud se osvědčili tak další období nastoupili od jiné agentury (měli navíc stravenky) a pokud se i tam osvědčili tak po druhém prodloužení se mohli stát kmenovými zaměstnanci. To se ale nestalo, neboť firmě skončili daňové prázdniny a tak se stěhovala zase o stát dál..
A ještě jedna perlička: v těchto fabrikách se musí vše naprosto striktně dodržovat ve smyslu všech nařízení a příkazů.
Ti na pásu se museli připoutat antistatickým náramkem a kontrole nevadilo že se připoutali k uzemňovacímu kabelu nikoli v holé části ale v části kde byla člutozelená izolace... to bylo v pořádku, to nařízení přeložené do češtiny nezakazovalo.
A něco povzbuzujícího na závěr: v jídelně všechno maso krájeli na nudlička aby se dalo jíst tyčinkama,(asijští manyžeři) takže jsme je nemuseli tolik krájet a šlo se v termínu obědové pauzy stihnout spolykat.
Škoda že nemám více žaludků jako přežvýkavci, ti si nahltanou trávu na pastvě a poté v klidu a bezpečí přežvýkují.
Co jsme se doslechl: na rozdíl od číny se zaměstnanci neubytovávají přímo v areálu a tím se ušetří to každodenní likvidování těch co to nevydrželi a spáchali sebevraždu. V číně prý tak 1 dělník za den na 1000 zaměstnanců. Prý i tempo bylo jen 2/3 co v číně a pracovní doba byla jen 12 hodin a né 16 jak v číně.
shrnutí závěrem: V případě výběru popravčí četu či tuto práci tak bych tam šel znova pracovat.