POWER LED 100W

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
gepard

#31 Příspěvek od gepard »

Jen k té "parabole" .... taky jsem byl poměrně skeptický a nečekal nic závratného, ale...! Po testech, následné instalaci na zeď a zapnutí večer, mě doslova uchvátil. Má velmi široký úhel osvětlení do všech stran (od oka 160° vertikálně i horizontálně) a hlavně téměř rovnoměrně osvětluje celou plochu. Už to není ta bedna s halogenovou trubicí, která osvětluje hlavně střední část plochy, na kterou je nasměrována a dál od středu viditelně světlo slábne... Fakt jsem na to čuměl jak tatar, byla to pro mě obrovská změna. A co se týká toho srovnání Watáže LEDxhalogen pro hooodně zhruba stejné osvětlení plochy, tak bych to viděl na 1:5 (ale fakt záleží na konstrukci odrazové paraboly)...
-- Gepard --
helios

#32 Příspěvek od helios »

50W ledkový reflektor mám tiež, len bez čidla. Len tak pre srandu som zmeral wattmetrom, koľko má skutočný príkon a čuduj sa svete, bolo to len 35W. Takisto menší, 10W led reflektor na 12V berie max. 420mA, takže žiadne zázraky sa nedejú. Schválne ho tiež zmeraj, či tých 50W nie je aj u teba len "hudobných". :lol:
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
gepard

#33 Příspěvek od gepard »

... než jsem ho dával nahoru - na stěnu, měl jsem reflektor otevřený (prostor se zdrojem, připojením čidla a sítě - kvůli výměně jejich 0,5 m dlouhého síť. kabelu za delší). Prubnul jsem to a změřil ILED cca 1,5A a ULED cca 35V. Tak snad v poho.
Ještě k vyzařování těch LED. Vzpomněl jsem si, že jsem prošel onehdá datasheety několika typů LED od "xyz" výrobců - tyto samotné LED moduly jsou již konstruované pro rozptyl světla ve větších úhlech. Takže ta "parabola" nebude mít opravdu až tak rozptylovou funkci, spíše to obstarají ty LED moduly. To by odpovídalo tomu, co tam píšou (viz. odkaz od PavelFF).
EDIT: ... z historicko-sentimentálně-esteticko-komerčních důvodů ... PavelFF - to je super výraz!!! :lol: :prst:
-- Gepard --
Odpovědět

Zpět na „Poradna“