Zkušenosti s nákupy v LIDLu.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
rnbw

#346 Příspěvek od rnbw »

Ale nie tou zvarackou z Lidlu :D
Celeron

#347 Příspěvek od Celeron »

Náhodou, když si do svářečky doděláš pořádný chlazení ventilátorem, tak vodorovný plochý a kouťáky mezi vodorovnou a svislou s tím celkem jdou.
Svisláky mizerně a nad hlavou ani náhodou ale to nejde skoro s žádným trafem.
Celý vrata jsem s tím vygenerálkoval, ale dost jsem musel brousit.
Ale když si můžu vybrat, hned šáhnu po invertoru. :)
Jirka
robo

#348 Příspěvek od robo »

Neni tento drzak trochu podobny tomu z lidlu?. Rekl bych ze je. Maji ho v GESu za lidovku 449Kc.
Nebo si za 125 kc zakoupit pouze drzak pera.
Ja volil variantu z Lidlu.
Přílohy
drzak pera.jpg
(15.62 KiB) Staženo 81 x
Drzak Ges.jpg
(51.96 KiB) Staženo 76 x
Celeron

#349 Příspěvek od Celeron »

Ten Lidl se prý převrací od páječky. Myslím, že za tu cenu to je klasický DoDo, (dodělej doma). Už jsem podobnej řešil, stačí aby byla základna těžší a nebo měla větší plochu. Prostě jsem vzal kus železa 100x100 mm tlustýho 10 mm a stojánek na něj přilepil. Ani se na stole nehne.
Jirka
Pikofarad

#350 Příspěvek od Pikofarad »

U nás v Lidlu se po nich jen zaprášilo.A to jich tam bylo ,když jsem je poprve ohlížel,tak 20-25ks.Na druhý den už jen 5.Za ty prachy není co řešit.Buď posílit stabilitu nebo odmontovat držák na pájku.Hodně páj.stanic má držák pera svůj .
Z ceny toho Ges držáku,který je z jedné číny jako ten lídlovský,je patrno,že tam nejde marže pod 500%
Celeron

#351 Příspěvek od Celeron »

Kupodivu musím pochválit ten červenej odmagnetovač na vercajk. Funguje, ale musí se dodržet následující postup. Cokoliv zmagnetovanýho se musí strčit nejdříve do obdélníku, tedy zmagnetizovat a pak odmagnetovat do tý zubatice a ješte jednou pro sichr cyklus zopakovat. A věc, co se odmagnetovává se nesmí pootočit, pouze přesunout do druhý díry. Myslím si, že "náhodně" zmagnetizovaná věc je potřeba nejdříve "definovaně" zmagnetizovat a pak je odmagnetování bez problémů.
Vyzkoušel jsem odmagnetovat kupu šroubováků, vrtáků, kleští a vždy OK. Testovací podložka M2,5 se ani nehla. Ale mám tu jeden ruskej šroubovák a s ten nelze ať dělám co dělám. 8O Dokonce nezabralo ani střídavý odmagnetováni 50Hz. V Rusku asi neplatí fyzika. :)
Jirka
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#352 Příspěvek od otakarv »

Ale mnohdy jsem rád když si mohu zmagnetizovaným šroubovákem dostat zapadnutý šroubek, matičku, podložku z nedostupného místa ze kterého bych tyto věci těžko něčím jiným dostával.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#353 Příspěvek od forbidden »

Já si šroubováky taky schválně magnetuju, šroubky pak drží hezky na špičce a můžu je dostat jednou rukou i kam normálně nedosáhnu.
Teď jsem se schválně díval a skoro všechny vrtáky mám zmagnetovaný, už jsem si říkal, že se na nich nějak drží piliny. No nic, udělám spirálu do trafopájky a odmagnetuju je.
Jen by mě zajímalo, proč se magnetují, že by vrtáním?
Celeron

#354 Příspěvek od Celeron »

Ta odmagnetovačka samozřejme umí i zmagnetizovat :wink: Hlavně že nemusím ladit trafačku na velký demagnetizační voko. Ty vrtáky se mě magnetizujou taky a cím jsou tupější tak víc a časteji. Ale zatím mě taky nikdo nevysvětlil, jak se nejspíš zvýšeným třením něco zmagnetuje. Akorát jeden vědec mi tvrdil, že to není elektrika ale teplotní změna v stavovejch křivkách materiálu. Matně si vzpomínám na pár hodin Technologie na průmce, kde nám kantor maloval nějakou křivku tvaru "ohnutýho" V ale končil že to jako elektrikáři nebudem nikdy potřebovat. :) Už nevím, jak se to jmenovalo...
Jirka
p32

#355 Příspěvek od p32 »

Ano, u těch vrtáků je to dané druhem železa, z kterého jsou vyrobené.
Celeron

#356 Příspěvek od Celeron »

Nebyla to náhodou austenická křivka nebo tak nějak? Že by Lark nevěděl?
Jirka :)
robo

#357 Příspěvek od robo »

Nechal jsem si zakoupit tavnou pistoli z Lidlu. Jsem zvedav na tu teplotu roztaveneho lepidla. Pokud to "netece" tak je tavna pistole na ..... Coz ta posledni co jsem koupil takova je. Lepidlo se nerozleje, zustane tlustsi vrstva a protoze to zacne tuhnout tak to lepidlo ani dobre nechytne k materialu. Snad me Lidl nezklame.
gepard

#358 Příspěvek od gepard »

Celeron-e, rovnovážný diagram soustavy Fe-Fe₃C ...
zde
-- Gepard --
Celeron

#359 Příspěvek od Celeron »

Jóó, to je vonóó. Akorát stále nevím, zda to má nějakou souvislost s tim zmagnetováním vrtaků při vrtání například nerezu. Ale děje se to hlavně u tupejch, který se hřejou, tak to třeba je ono. :)
Jirka
Hydrawerk

#360 Příspěvek od Hydrawerk »

Není to Lidl, ale Tchibo. http://www.tchibo.cz/wlan-internetove-r ... EST_SEARCH
Docela drahé internetové rádio.
Není tam uveden výkon, ani jakékoliv označení výrobce, typu, modelu, nic.
Tak si to nekupujte.
Přílohy
tchibo wlan radio03.jpg
(276.73 KiB) Staženo 83 x
tchibo wlan radio02.jpg
(196.94 KiB) Staženo 88 x
tchibo wlan radio.jpg
(229.23 KiB) Staženo 90 x
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“