Další světlo do schodišťové sestavy?
Moderátor: Moderátoři
Další světlo do schodišťové sestavy?
Ono totiž to tvoje zapojení není jednoznačně definováno popisem. Sice píšeš že tam máš tři dráty, ale nikdo neví, zda je jeden z nic přívodní fáze nebo přívod od sestavy přepínačů k objímkám.
Edit- obrázek:
- Přílohy
-
Prepinace.gif- (4.61 KiB) Staženo 113 x
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- monterjirka
Ale je pravda, že pokud nevím, na jaké úrovni tazatel je, tak jsem tam měl alespoň schematicky pospojování zakreslit.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Jindra: Na venkovní použití musí být rozvod za 30 mA proudovým chráničem, pokud ano, připojíš další svítidlo paralelně ke stávajícímu, budou svítit všechny současně.
Nebylo by lepší svítidlo s vhodně nastaveným pohybovým čidlem?
Správně by mělo být takhle:
Žárovka může být tady.......nebo může být tady.
Já nechtěl řadit do série žárovky, já jen chtěl poukázat na to, že když nevíme jak je jeho instalace provedena, tak mu těžko poradíme úplně přesně.
- monterjirka
Michal22 píše:monterjirka- nevím jestli tě plně chápu, ale jestli myslíš absenci PE, tak pokud je spotřebič (=světlo) třídy II, tak se s ním nebudeme zabývat.
...
Pokud je to pevný rozvod, platí požadavek normy na "plný počet vodičů".
Navíc je "prasárna" namalovat to tak, že si někdo může myslet, že se dá vypínat L nebo N vodič. Ono to tak úplně jedno není!
A pokud někdo má problém se zapojením "běžné známé a používané kombinace vypínačů", je otázkou co mu radit a jak podrobně a přesně.