Svíčky u auta Peugeot 106 1.0
Moderátor: Moderátoři
Svíčky u auta Peugeot 106 1.0
označení správných svíček. Poradí někdo?
Ten tvůj kód motoru jsem tam ale nenašel.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Pokud jsou to OEM svíčky, budou tam francouzké EYQUEMy a podle jejich označení už se dá snadno dohledat cokoliv náhradního. Nicméně EYQUEM jsou kvalitní svíčky a běžně je mají za rozumnou cenu, netřeba tedy moc laborovat.
.
Ale u nás jsou pro oba motory běžně dostupný svíčky BRISK (ex-PAL - Jiskra Tábor), BOSCH, NGK nebo DENSO, cenová relace je od cca 80,-Kč za kus až po cca 820,-Kč za kus podle toho, jakou značku a provedení si vybereš. Ty dražší jsou primárně určený pro provoz na LPG = mají dražší materiál elektrod (iridium) a samozřejmě vyšší životnost.
A kutilmile - nelituju tě
Zdvih objem: 954 cm3
Max.výkon: 33kW/6000 ot./min.
Palivo: BA 95 B
Moc děkuji každému za odpověd´.Vím, že "čas jsou peníze" - pro každého. Nebyl jsem líný se ohnout a chtěl jsem sa na svíčku podívat. Je krytá zamáčklým zpuchřelým gumovým pouzdrem a nechtěl jsem jej rozlámat. Jsem třetí majitel, tak není ani jistota, že tam jsou originál svíčky. Byl jsem v místním servisu tam mi řekli, že motor jde občas na 3 válce je to asi svíčkama, ale co tam má být za svíčky, že mi zjistí, abych se někdy stavěl.
kód motoru: CDY (TU9M)
Jednoelektrodová širokorozsahová zapalovací svíčka
Střední elektroda ze speciální slitiny s velkou tepelnou vodivostí
Interval výměny: max. 30.000 km
Závit: M14x1.25
Délka závitu (mm): 19
Rozměr klíče (mm): 16
Doporučený utahovací moment (Nm): 20-30
Typ paliva: Benzín
Zapalovací svíčka BRISK - Super
Objednací kód: BR DR15YC-9
Vaše cena s DPH 54 Kč
Záruka [v měsících]: 36
http://www.elitecat.cz/ArticleBrowser.a ... TTab=False
fin píše:Je krytá zamáčklým zpuchřelým gumovým pouzdrem a nechtěl jsem jej rozlámat.
Pokud to nikdo dlouho nevyndaval, tak tam ty gumy drží jako čert, ale rozhodně půjdou vyndat. Doporučuji dva kousky dřeva, anebo čehokoliv podobného, zapřít je proti sobě za to horní osazení a vypáčit nahoru. Vedou asi 10cm hluboko do bloku a vyskočí ven jako špunt z lahve.
Rozhodně netahat za kabely, ale pouze za tu gumu. Jinak se ten kabel vytrhne ven a už to nejde pořádně opravit. Vzhledem k tomu, že ti to občas běží jen na tři hrnce, tak budeš mít dost možná už jeden naškubnutý. Tomu bych věřil víc než že je vadná svíčka.
Ty svíčky jsou hluboko a bez 16 klíče s kloubem a prodlouženou rukojetí si ani necmrndneš. A až to budeš dávat zpět, tak před domáčknutím pomázni tu styčnou gumu trochou glycerínu. Příště to oceníš..