OPEL VIVARO

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
TAKJAN

OPEL VIVARO

#1 Příspěvek od TAKJAN »

Ještě prosba. Nevíte někdo, kde sehnat schema Vivaro 2,5l 2004. Bráchovi to žere baterku 120mA i při vyjmutí všech pojistek. Nejsou snad někde jinde, než u dveří. Je to dlouhá verze, topení a klima i dozadu. Dík
GeorgeB
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od GeorgeB »

A kam jde ten proud? Do motorovýho prostoru nebo do kabiny? :?:
TAKJAN

#3 Příspěvek od TAKJAN »

No, nevím, trochu nerozumím otázce. Po vyjmutí všech pojistek u dveří je stálý odběr cca 120 mA. Někam.
GeorgeB
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od GeorgeB »

Výhoda elektrickýho proudu je,že jde cestou nejmenšího odporu. Takže v drtivé většině případů jde vodičema. A toho se dá využít při hledání uvedeného problému. Z akumulátoru musí jít ten nechtěný proud jen do jedné větve. A proto se ptám kam jde. Jestli do rozvodné skříňky ve voze nebo do motorovýho prostoru.
DELONG

#5 Příspěvek od DELONG »

U väčšine modelov áut je batéria spojená s alternátorom napriamo poprípade cez poistku v motorovom priestore ( možno priamo nad baterkou) . Tam sú poistky 80A 100A a možno aj väčšie. Tento model nepoznám tak ti to s presnosťou neviem poradiť .
Skús premerať aj túto prúdovú cestu. A pri meraní nezabudni že niektoré RJ majú aj sleep mód :wink: .
GeorgeB
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od GeorgeB »

K tomu jsem se snažil dopracovat. Ovšem čím méně informací ví tazatel,tím širší okruh možných příčin :(
TAKJAN

#7 Příspěvek od TAKJAN »

Sakra, chlapy, nejsem začátečník. Než to začnu vrtat, chtěl jsem hlavně vědět, zda nelze najít schemata nebo nejde o nějakou typyckou vlastnost francouzkých krámů. Členem p..a klubu se kvůli tomu nestanu. Jinak díky.
EKKAR

#8 Příspěvek od EKKAR »

TAKJAN píše:..Nevíte někdo, kde sehnat schema Vivaro 2,5l 2004. ...
TAKJAN píše:... chtěl jsem hlavně vědět, zda nelze najít schemata nebo nejde o nějakou typyckou vlastnost francouzkých krámů. Členem p..a klubu se kvůli tomu nestanu. ...
Nechápu, proč by ses musel stávat členem ∏ča klubu a zjišťoval vlastnosti nějakýho žabožroutskýho krámu, když se ptáš na německý auto OPEL VIVARO - nebo snad hledáš něco k Renaultu/Pažoutu/Citrónu?
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
TAKJAN

#9 Příspěvek od TAKJAN »

Je to opel, renault (trapně jsem se spletl-francouzký vehikl jako vehikl) a taky nissan. Stejný auto, tři výrobci. Akorát nissan se moc nehlásí, ačkoliv je znak na masce. Pak něco hledej.
rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

Vela nemeckeho tam teda nebude. Je to vlastne len preznaceny Renault Trafic.
EKKAR

#11 Příspěvek od EKKAR »

Pak bych hledal v motorovým prostoru krabičku, ve který budou velký páskový pojistky pro tlustoproudovej odběr - ABS, žhavení, výhřevy, různý posilovače a serva poháněný elektrikou, který berou desítky A.

Malý "nožovky" ve škatuli u dveří jistí jen řídicí jednotky těch výkonovejch žroutů, samotnej výkonovej prvek bude mít jištění pod kapotou připojený příslušně slonovitým drátem - u osobáků to je dneska taky tak, dokonce tyhle silový pojistky jsou přímo na vršku baterky hned u kladnýho pólu.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
TAKJAN

#12 Příspěvek od TAKJAN »

Já vím, zběžně jsem je hledal, ale zatím našel jen řídící jednotku:-))
ypsi

#13 Příspěvek od ypsi »

Ahoj.
Skus toto, ci sa to bude podobat. Ak ano, potom povedz o ktore dalsie schemy mas zaujem. Je tam toho dost, mas tam vytiahnuty taky zaklad.
http://leteckaposta.cz/739379969
TAKJAN

#14 Příspěvek od TAKJAN »

Jo,to je super. Pojistky, motorové pojistky, žhavení....... Díky moc
fero_b

#15 Příspěvek od fero_b »

ahoj,
nie zeby som mal skusenost priamo s VIVAROm, ale... mam Audi A6 a tam su poistky rovno na viacerych miestach, vpredu za prednym sklom, ked otvoris kapotu, potom ked otvoris predne dvere a zboku das dole take kryty palubovky, a v zadnom kufri... chcem tym povedat, ze na novych autach moze byt poistiek kade tade... a este jedna skusesnost, cez leto sa mi stala taka vec, ze prestala odpovedat RJ od pravych zadnych dveri...a (nezamkla, resp. sem tam ano sem tam nie) a vybijalo to baterku, nie nejak pruidko, ale po par dnoch si proste nenastartoval... a po vyskume...nebola vobec odpalena ako by sa zdalo, len problem v spojeni CAN zbernice medzi dverami a stlpikom kam siel kabel, (napajanie bolo ok) len komunikacia nesla... a vybijalo.... vysvetlujem si to tak, ze ked zamknes, ide do sleep modu, ked nedostane povel z centralu chod do sleep, tak ostane "ziva" a to staci na vycucanie baterky.... odporucam diagnostiku, ci nebude nieco podozrive (mne pisalo prava zadna RJ nekomunikuje). Neviem ci vyberanie poistiek povedie k vysledku (ale aj to je moznost) Fr
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“