N-FET se spínacím napětím 1-2V
Moderátor: Moderátoři
N-FET se spínacím napětím 1-2V
A zrovna z te prevodni charakteristiky "Ids=f ( Ugs )" je videt, ze nic, co by se dalo nazvat sepnutim nenastava..... Lze treba najit takove Ugs, pri kterem bude proud Id = 2A pri Uds treba 0,5V blby bude, kdyz treba pri Uds 10V bude ten proud taky 2A, tomu uz bych treba "sepnuty tranzistor" uplne nerikal.
Jasne, da se odhadnout, co se asi pozaduje, jen jsem se pozastavil nad tou formulaci....
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- serviceman
- serviceman
až do nakoupení cca 25 starých rádií v létě t.r. a problémům se zkoušením elektronek. Takže výsledkem by mělo být měřidlo a renegerační zahořovadlo na elektronky + kloudný zdroj tak do 30V/2A a 60V/0,5A - máme také všelijaké ty U...a P.. elektronky a je třeba je něčím žhavit .Takže vymýšlím řešení,měření a ochrany,aby to při první vadné elektronce nešlo do kytek. U zdrojů pro A a G2 jsem se také inspiroval tady u superšéfa s jeho zdrojem s TL431 pracujícím do odděl. vn tranzistoru,než jsem zjistil.že regulace je silně hyperbolická v závislosti
na natočení potenc. ,což se dá řešit odporem z běžce na zem a to zase ruší zamezení skoku napětí při ztrátě kontaktu potenc ,a zahodil to.Chce to měnit referenční napětí. No a tak jsem se postupně dostal k těm tranzistorům ,úbytkům na nich,chladičům,buzení versus ztráty atd.. A co bych také v zimě dělal,že
- serviceman