Radiomagnetofon JVC RC EZ 55, nastavenie hlavy

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Peter3569

#46 Příspěvek od Peter3569 »

Nakoniec sme sa s majitelom dohodli na nie práve kóšer riešení..doniesol mi všetky kazety aby som mu ich zdigilitazoval ...čiže magnetofón je pre neho už bezpredmetný....Chcem sa Vám všetkým podakovat za ochotu a rady..som rád že sú na svete ešte ludia čo šú ochotní pomoct :)
starecd

#47 Příspěvek od starecd »

No, to bude pěkná práce a ještě záleží, na čem to bude pak přehrávat, jak dlouho vydrží nahrávky nebo stroj na přehrávání.
Peter3569

#48 Příspěvek od Peter3569 »

to už je vec majitela...ja som mu odporučil nejaký starší deck si zohnat ale ked chce takto tak takto....podla mna má aj tak páska väčšiu životnost ako napálené CD-R
konosuke

#49 Příspěvek od konosuke »

A kteréž nahrávky jsou až tak vzácné, nedostupné že se musí digitalizovat z audio kazety ? Pokud jde o sběratelskou nostalgii za dávnými časy tak lépe pořídit jiný trochu lepší magnetofon a záznam ponechat původní - to je můj názor.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
starecd

#50 Příspěvek od starecd »

Teoreticky by kazety měly vydržet víc, ale zatím jsem s CD-R problém neměl i s pálenými před 10-14lety. A 911 přečtla zatím vše.
Peter3569

#51 Příspěvek od Peter3569 »

A ked sa už bavíme o kazetách...niekde som počul že ked su kazety odlozene a nepouzivaju sa skodí im to viac ako ked sa pouzivaju ...co si o tom myslite ?
starecd

#52 Příspěvek od starecd »

Záleží na tom, jak jsou skladované, vlhkost, teplota, ale také to závisí na síle pásku, tenký se může prokopírovávat. proto se doporučuje občas je aspoň přetočit.
Hill
Administrátor

#53 Příspěvek od Hill »

Mám tu i kazetu natočenou někdy kolem roku 1969-1970 a pásky na cívkách ze stejné doby i starší. A, i když to nejzajímavější mám už zdigitalizované, uložené na externím HDD a ve dvou třech formátech na CD, pásky si občas přemotám. Záznamy na CD zatím hrají, nejstaršímu je 12 let (na něm je jeden z prvních zdigitalizovaných záznamů, ještě bez střihu a bez dalších úprav), čemuž se mi nechce ani věřit, však jsem si to právě přezkoušel.
konosuke

#54 Příspěvek od konosuke »

Peter: ano dlouhodobé uložení škodí, doporučuje se aspoň občas pásek v kazetě rychle převinout tam a zase zpět. To samé platí o pásku na kotouči a kazetách VHS které se mají skladovat nastojato a plnou cívkou dolů. Kolem životnosti CD-R se zbytečně dramatizuje, nejstarší mám z r. 2001-2002, tenkrát ještě 650 MB, 74 min. a rychlost pálení 1-12x...hrají všechny - bez jediné výjimky.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Thales
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od Thales »

Jenže ty starší CD vydržely více než ty dnešní a to i když jsou skladované v ideálních podmínkách. Vyzkoušeno. A to kupuju vždy lepší kvalitu (Verbatim Datalife Plus a podobně). U CD která jsou určená k archivaci pálím vždy pomalu a na kvalitní mechanice. Ty nejstarší Philips, Traxdata, Sony z poloviny 90. let jsou po otestování perfekt, ale čím jsou novější tím roste počet chyb a některá už šla do kopru.
konosuke

#56 Příspěvek od konosuke »

Ano, pravda...taky cena byla x-násobná, ne to co dnes za ekvivalent rohlíku v marketu...platilo totéž o PC disketách, dnes již nepoužívané.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“