Espress Zelmer piano 13z014 - vyhrevne teleso
Moderátor: Moderátoři
Espress Zelmer piano 13z014 - vyhrevne teleso
Espresso ma 2 roky jedneho dna prestalo bez varovania tlacit vodu aj paru.
Kontrolky aj zvuk ako doteraz, iba pri tlakovani trochu tichsie.
Ked som ho rozobral, na vystupe z cerpadla voda z hadicky isla ale aky tlak, to neviem.
Skusal som prefuknut vzduch cez vyhrevne teleso ale neuspesne, neviem ci sa to da takto skontrolovat a aky tlak je na to potrebny.
Hadicky aj prepinac pary po vystupe z vyhrevneho telesa su priepustne.
Moja otazka teda je, ci je teleso v poriadku ked ho neviem prefuknut, alebo ma cerpadlo slaby tlak?
Elektroniku na doske som nemeral, skusal som iba cestu vody a pary kedze ako pisem zvuk bol podobny fungujucemu stroju.
Na doske je IO 1824TUV a nejaky triak/tyristor JILAI2P4M
Vlado
Ja som odpojil všetky hadičky, a skúšal som fúkať (iba ústami, nie kompresorom) do tej, ktorá ide od čerpadla a očakával som výstup z hadičky, ktorá ústila do "rozbočovača" ktorý je ovládaný prepínačom.
Bezúspešne.
Skúsil by som kompresor, asle ak to nepretlačí čerpadlo, myslíš že kompresor by mohol zabrať? Možno opačným smerom ako tlačí čerpadlo vodu.
Ak toto nezaberie možno nejaký pružný drôtik.
Jestli ani toto nepomůže, tak se dá ještě nějak do tělesa dostat nějaký odvápňovač, třeba kyselinu citronovou nebo i ten ocet - samotnému tělesu neuškodí (to je vevnitř z nerezu), může ale zničit čerpadlo a těsnění - takže těleso odstrojit a buď něco dostat dovnitř třeba injekční stříkačkou, nebo ho celé prostě do toho potopit (pak se ale musí nechat pořádně vyschnout) a nechat třeba den působit - ideální je použití ultrazvukové vany, ale to asi bude mimo tvé možnosti.
Okrem vyhrevneho telesa bola uplne upchata aj hadiska za telesom, ktora usti do rozdelovaca pary - prepinac na vrchu kavovaru.
Kavovar opat funguje, musim ho castejsie odvapnovat, pretoze po oprave a samozrejme naslednom odvapneni isla z neho uplne biela voda.