CRT TV Sony KV-29FX65E trinitron, chasis AE-5A (prodáno)

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
rbh

CRT TV Sony KV-29FX65E trinitron, chasis AE-5A (prodáno)

#1 Příspěvek od rbh »

Zdravím, navazuji na podobná témata, která se tu řešila. Katodová trubice této TV má "nasvíceno" 24,5 tisíce hodin a je tedy za životností. Bílá barva má už delší dobu růžový nádech a před nedávnem se televize čas od času začala sama vypínat do stand-by režimu s následnými obligátními pěti blikanci. Na error monitoru v service menu se žádná chyba neobjevuje.

Zkoušel jsem podle manuálu přenastavit vyvážení bílé, ovšem čistě bílé barvy se mi dosáhnou nepodařilo - růžový nádech přechází prakticky přímo v nádech modrý (koukatelný ten obraz ale pořád je). Narazil jsem zde ovšem nejspíš na problém, kvůli kterému se TV vypíná. Při dosažení parametru G CUT-OFF hodnoty cca 30 a výš (na škále 0-63) se TV okamžitě vypne (viz výše). Předpokládám tedy správně, že problém je na "zelené" katodě? Je toto typ problému, který by se dal zmírnit pomocí úpravy G2? V manuálu se doporučuje projet katody 175V DC, zdroj k tomu ovšem k dispozici nemám. Zároveň pokud by měl někdo "dot-signal" v digitální podobě (png), byl bych za něj případně (pokud by mělo smysl štelovat G2) vděčný.

Každopádně věc řeším spíš ze zvědavosti, s televizí už patrně žádné plány mít nebudu, zároveň ji tedy nabízím na náhradní díly / na "dojetí".
mi-ro

#2 Příspěvek od mi-ro »

No kamaráde, třeba se zájemce najde ale nabízet takovou těžkou krávu s vadnou bání a možná s dalšími nemocemi bych si dovolil tak za 500,-. Rozuměj že bych je přidal k tý bedně aby si pro to vůbec někdo přijel.
..to bude jen ňákej odpůrek
rbh

#3 Příspěvek od rbh »

No tak třeba i za odvoz, to už je věc dohody. Když se nikdo nenajde, sběrný dvůr je za rohem :).
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jezevec »

Ta telka je už delší dobu zadarmo drahá, zavez ji na SD.
rbh

#5 Příspěvek od rbh »

Mno, tak se mi dostalo dvou reakcí na marginální a úmylsně - jak v nadpisu tak v textu - upozaděnou část příspěvku, ke které by mi ovšem s odpuštěním měla co říct i stará Blažková u popelnic. Ke zbytku tedy nic?
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jezevec »

A co bys chtěl slyšet, nabízíš starý nefunkční těžký klumprt. Máš dojem, že zájemci se jen pohrnou?
rbh

#7 Příspěvek od rbh »

Proboha, co sem furt taháš ten prodej :D , ten je zmíněnej jako dodatek na dvou posledních řádečcích. Mně jde o ty první dva odstavce, o nich bych případně rád něco slyšel. Kdybych chtěl radu týkající se bazarového "obchodování", nebudu psát do fóra s názvem "ebastlirna", ale zeptám se té staré Blažkové. Prosím tedy příště buď o odpověd k věci, nebo raději o nic. Děkuji.
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od jezevec »

Obrazovka je po smrti, jediná možná oprava je kompletní výměna systému uvnitř obrazovky. Kdysi to dělali v Rožnově (myslím že trinitrony ne), ale z pochopitelných důvodů to již zabalili. Jinak nechápu, co ještě chceš slyšet.
Více ti určitě poví "stará Blažková".
rbh

#9 Příspěvek od rbh »

OK, díky :wink: . Rozuměj, ač v tématu víceméně amatér, jsem člověk zvídavý, tak mě zajímá, jestli se dá například něco konkrétního vydedukovat z onoho pravidelného vypínání při určité hodnotě zmíněného parametru (když při jakýchkoli hodnotách ostatních parametrů se tuto neděje). A ten dot signal je něco takového?
Obrázek
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Habesan »

Lokalita???
Jaká přesně je tam baňka?
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
rbh

#11 Příspěvek od rbh »

Zdravím, omlouvám se za nereakci, TV už před pár týdny prodána.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“