Zobrazení náhledu obsahu složky v její ikoně u W7
Moderátor: Moderátoři
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Zobrazení náhledu obsahu složky v její ikoně u W7
Teď mi říkal jeden kolega, že to používá na indikaci, že mu někdo do složky hodil fotky. Má otevřený síťový disk s několika složkama, kam mu lidi hážou fotky na úpravu, podle změny ikonky pozná, že mu tam někdo něco hodil. Dřív to prý fungovalo do pár sekund a teď to funguje víceméně náhodně. Přiznám se, že tímto jsem se nikdy nezabýval a netuším, jakým způsobem Windows ten náhled složky vytváří a hlavně jak často jej obnovuje. Nechce se mi věřit, že periodicky projíždí všechny viditelný složky a hledá v nich změny.
Samozřejmě vím o souboru Thumbs.db, ten se ale vytváří až tu konkrétní složku otevřu a nechám zobrazit miniatury. Vzhledem ke způsobu práce tento soubor narůstá do dost velkých hodnot, takže jej čas od času ze všech serverových složek smažu. Nicméně netuším, jestli Windows ikonu konkrétní složky nějak generují z něho, nebo úplně jinak. Vím i že Windows 7 mají vlastní thumbnail cache, ale zase netuším, jestli se to týká i těch složek a ne jen souborů. Popravdě nějak se mi nechce věřit, že mu to dřív fungovalo okamžitě u všech zobrazených síťových složek. Netuší někdo jakým způsobem Windows ty ikony vytváří a aktualizuje?
Díky za všechny rady.
- serviceman
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem se totiž naučil nevěřit uživatelům jejich tvrzení, že předtím něco fungovalo přesně tak, jak oni tvrdí. Takže moc nevěřím tomu, že do pár sekund od vložení souboru někým na síti viděl změnu na ikonce.
- serviceman
A kutilmile - nelituju tě
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Tam žádné ikonky v ikoně nejsou.
Vím že to není úplně Topic On, ale když jsem i ženský kolem sebe přesvědčil o tom, že je to lepší než prohlížeče ve Win???
Ale je pravda že i to vtloukání Dosu, Volkov Commanderu a M602 asi napomohlo...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...