Lednice Whirlpool CB 304 W, málo chladí

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Doodle

Lednice Whirlpool CB 304 W, málo chladí

#1 Příspěvek od Doodle »

Dobrý den,

mám asi 8 let starou vestavěnou kombinovanou lednici Whirlpool CB 304 W a v chladícím prostoru mám 12 °C bez ohlednu na to, jaký nastavím stupeň na termostatu. Mrazicí část se zdá v pořádku, cca -20 °C. Poměr zapnutí/vypnutí kompresoru se zdá také v pořádku, čemuž nasvědčuje i spotřeba asi 0,9kWh/den, opět stejná při max i min na termostatu.
Chystám se lednici vytáhnout a zkontrolovat ještě zezadu, neměli byste nějaké tipy, kde hledat poruchu a jak s opravou? Mě napadá jen zkusit vyměnit ten termostat.

Díky moc.
Michal22

#2 Příspěvek od Michal22 »

Já bych si spíš tipnul únik chladícího média?
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Doodle

#3 Příspěvek od Doodle »

Michal22 píše:Já bych si spíš tipnul únik chladícího média?

Co tak čtu, tak to tak asi vypadá. Jen nechápu proč teda termostat vypíná kompresor, když ještě není dostatečně nízká teplota. Termostat neměří teplotu uvnitř chladničky?
serviceman

#4 Příspěvek od serviceman »

Podle manuálu to má jeden chladící okruh. Když mraznička funguje, tak to asi únik média nebude.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Michal22

#5 Příspěvek od Michal22 »

Teď jsem cinknul kamarádovi, co se tímto živí- podle něj to fakt vypadá na únik chladiva, je to žeprý proto, že z kompresoru jde médium napřed do mražáku a pak až do chladničky. Je to údajně typický symptom.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
doktor365

#6 Příspěvek od doktor365 »

Je to tak,pokud mrazák chladí a lednice ne tak únik chladiva,ale to by zase kompresor běžel stále.Pokud vypíná termostat tak bych šel po něm. Jestli tam je mechanický tak ho vyřaď a uvidíš jak bude chladit.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od ZdenekHQ »

Sáhni dozadu na výparník - pokud je studenej, je to jasný. A možná bych i věděl, kde to uniká, a opravdu to není vidět....
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“