Laboratorní bastl zdroj.
Moderátor: Moderátoři
Laboratorní bastl zdroj.
Mám doma retro zdroj EA 1605 HC a po vykuchání bych chtěl onen lab. zdroj umístit do této krabice. Jako indikaci by to nejlépe mělo mět 8mi segmentovky. Nevíte někdo o nějakém takovém schématu ? Nejlépe aby se i trafo do něj dalo sehnat a aby se vše vlezlo do této pixle. Díky za tipy.
- serviceman
ok1hga píše:serviceman píše:zdrojů zde bylo habaděj, jak jsi ostatně sám zjistil. Vyjdi spíš z nich než z krabice.
do krabice od "EA 1605 HC" nedáš ani samotné trafo pro 30V/5A . . . leda by to bylo trafo toroidní, ale to bude stát balík . . .
Toroid by mi nevadil..... Když už tak aď to stojí za to. Ale musí se to vlézt do té pixle
- monterjirka
Jednou z cest je "předregulátor", tyristorovým nebo triakovým regulátorem se sníží napětí a spojitým regulátorem se reguluje již jen o "několik Voltů, aby výstupní napětí mělo minimální zvlnění.
Zdroj s takovou koncepcí byl popsán a AR někdy koncem 70. let nebo na přelomu 70. a 80. let (možná je to v AR A1/78, ale nejsem si jistý)
Edit: nevravím rovno komplet spínaný zdroj ale klasika trafo, mostík, filtrácia a výkonová časť IO ktorých je hafo pre tento účel
- Přílohy
-
Viazač1.pdf- (119.86 KiB) Staženo 617 x
http://www.dx.com/p/hzdz-5a-dc-dc-adjus ... lue-307298
Já bych tenhle modul tipnul tak na poloviční proud (pro dlouhodobé zatížení).
Ale ty jej máš, jaké máš praktické zkušenosti?
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
"Input voltage range: 4~38V DC(Note:input voltage not exceeding 38V); Output voltage range:1.25-36V DC adjustable; Output current: 0~5A; Output power: 75W; Voltmeter range: 4 to 40V, error ±0.1V; Operating frequency: 180KHz; High efficiency up to 96%; Built in thermal shutdown function; Built in current limit function;Built in output short protection function; Input reverse polarity protection: None (if required, high current diode in series with the input)."
Pár dotazů- pomohlo by rozdělit výstupní elyt na více kondenzátorů, paralelně řazených? Sice ESR s klesající kapacitou roste, ale ne lineárně, tak by výsledné ESR takové paralelní složeniny mohlo být nižší, ne? A ta cívka a mezizávitová kapacita- pomohlo by navinout na větší průměr jádra s většími mezerami mezi závity?
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...