Whirlpool AWE 6319

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
cabernet

#76 Příspěvek od cabernet »

Tu je odkaz na schemu komplet dosky: http://elektrotanya.com/whirlpool_awo_l ... nload.html
Mohol by to mozno sposobovat niektory elektrolyt v zdroji. Jedna z moznosti opakovanej zavady.
Nasiel som este toto: http://www.t-repair.com/en/zestawy-napr ... r-kit.html
cabernet

#77 Příspěvek od cabernet »

Osadil som LNK306, vymenil 2 elyty 4u7, tlmivku, odpor 22R. Ked som bol doma, vzdy som to pripojil k sieti na testovanie. Dosky mam vybrate z pracky na pospajane na stole v dielni na skusanie. Dnes som to zapol, dosky sa rozsvietili a asi po 10 minutach som pocul jemne prsknutie a asi po dalsej minute dosky zhasli. Opat vadny odpor 22R a asi aj to LNK.
rnbw

#78 Příspěvek od rnbw »

Dalsia moznost je celu tu zdrojovu cast vyhodit a nahradit inym zdrojom...
cabernet

#79 Příspěvek od cabernet »

Daj prosim tip.
rnbw

#80 Příspěvek od rnbw »

Pri tomto kite je zaujimavy popis: http://www.t-repair.com/en/zestawy-napr ... r-kit.html

Okrem ineho sa tam pise o zenerke na 200V. Je tam a nie je vadna?
KUBO

#81 Příspěvek od KUBO »

Na pozícii D006 je osadená dioda UF4006 a nie zenerka. Žeby zámenou za tú zenerku sa to vyriešilo? Pripájam schému:
Přílohy
whirlpool_awo_l1373_domino_control_panel_sch.pdf
(91.08 KiB) Staženo 966 x
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
Bings

#82 Příspěvek od Bings »

Zdravím všechny. Mám takový problém. Odmontoval jsem ten tišťák programátoru a blbec jsem si nenafotil jak jsou k tomu připojeny konektory. Teď nevím, který kam dát, protože těch dvojitých konektorů je tam po obou stranách víc. Jedná se o AWE 7319. Nemohl byste mi to někdo nafotit ?
Předem moc díky.
keemo

#83 Příspěvek od keemo »

vloz ten tistak do toho pouzdra,na nom su "klice"... btw podla skratiek u konektorov sa to da identifikovat...
cabernet

#84 Příspěvek od cabernet »

Poslal som Ti mail.
keemo

#85 Příspěvek od keemo »

Tak co, chodi to ci nie?
Bings

#86 Příspěvek od Bings »

Tak jsem to prepajel, zapojil dle fotek, ktere jsem obdrzel /nebyl to shodny model, nektere kabely mam "navic"/ (podle tech zkratek se neorientuji). Vse se zda, ze funguje, ale programy ukazuji mnohem kratsi casy, nez by mely. Dal jsem tam standartni, ktery vzdy pouzivame a misto hodiny ukazuje cca polovinu casu. Rekl bych, ze vubec neprala, ze se spustilo machani a pak odstredovani, coz by odpovidalo i te studene vode, ktera z toho tekla. Nejaky napad ?
KUBO

#87 Příspěvek od KUBO »

Zblbol ti soft. Prehrať v nejakom servise, alebo odpájkovať eprom a nahrať pokiaľ máš k dispozícií soft pre tvoju práčku.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
Bings

#88 Příspěvek od Bings »

Tak po tom, co pračka doprala se na display vrátily zpět původní časy, takže teď vypadá vše naprosto v pořádku. Až dopere, tak zkusím vypnout a odpojit ze sítě, zda bude stále vše OK. Takže nakonec výměna odporu, cívky a IO. Všem děkuji za pomoc, snad to na chvíli vydrží :D
keemo

#89 Příspěvek od keemo »

najskor to bolo kvoli tomu ze program pred poruchou nedobehol do konca. pri vypadku prudu totiz pracka zostane stat v mieste kde to utlo akurat sa to nespusti ale zostane zapauzovane... chce to podrzat resetovacie tlacidlo,vypustit vodu a potom vypnut.
metodej

#90 Příspěvek od metodej »

Není lepší než opravovat špatně navržený 12V zdroj(který se zase po měsíci spálí, jak jsem tu četl), napájet na kontakty kondenzátoru C029 výstup normálního 12V adaptéru? Do pračky by se ještě vlezl.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“