teče voda teče..

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
helios

#31 Příspěvek od helios »

Takisto mám najradšej teflónovú niť. S páskou som robil tiež, ale občas mi niektorý spoj kvapkal, s niťou nikdy. Len sa treba držať návodu na tej niti. Kúdel s fermežou je pekné sado-maso, po pár rokoch, ak chcete spoj rozobrať, niekedy závit skôr odtrhnete ako rozoberiete. Párkrát overené vlastnou skúsenosťou. :wink:
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
BOBOBO

#32 Příspěvek od BOBOBO »

Při větší vůli v závitu je lepe použít koudel .
Olchor

#33 Příspěvek od Olchor »

Použil jsem tu pásku ( cena mě příjemně překvapila, 8kč) a už je to v suchu. Dík za rady.
sr71

#34 Příspěvek od sr71 »

Řeším na rekonstrukci rozvodu vody v baráku materiál a průměr trubky na kterou bude napojena 1x koupelna a 1x kuchyň (+ vstup plynového kotle pro ohřev TUV). Mohla by na to být vyhovující trubka Al-Pex 20mm? Nebo dát raději větší průměr (26mm)? Jde asi jen o to aby byl dostatečný průtok vody na odběrných místech. Uvažoval jsem i o PPR 20 nebo 25mm ale tím Alpexem mě to přijde jednodušší a bez spojů (trubka bude zalita v podlaze a konce trubky zůstanou přístupné).
(tlak vody je v objektu snižován redukčním ventilem na 3bar)
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“