Přišel jsem do kontaktu s palivoměry od TI, řada BQ.... Snad na všechny je stejný software od TI i programátor, jmenuje se EV2300, dá se běžně koupit. Problém je tzv. unseal code, typ od typu toho BQ je jiný. Jeden je uveden zde:
http://www.ti.com/lit/an/slua421a/slua421a.pdf Ten, co jsem potřeboval, jsem vymámil z někoho v diskuzi na stránkách TI. Googli BQ... unseal podle typu tvého IO. Jak získáš unseal code, připojíš programátor, odemkneš obvod, přeprogramuješ příslušné položky, uložíš a hotovo. Některé starší BQ mají externí eeprom, tam je to pohoda, stačí podle datasheetu poeditovat obsah té eeprom, všechny novější mají eeprom uvnitř a tam to bez unseal kódů nejde. Dostaneš se pouze k defaultním unseal kódům, některý výrobce baterek údajně může mít i jiné vlastní, nevím, co je na tom pravdy, nikde jsem nenašel žádnou zmínku, že by šly nějak měnit, ale vyloučit se to nedá. Pokud by byly jiné, tak asi smůla. Pak je ještě možnost koupit nové nezamčené BQ, to staré jen vyčíst, to jde i u zamčeného a přepájet nové a naprogramovat podle starého.