Fabia prý občas jede na tři válce
Moderátor: Moderátoři
Fabia prý občas jede na tři válce
Nemám zájem o korekci pravopisu.
Nemám zájem o korekci pravopisu.
Ale bývá pravidlem, že řídící jednotka má systém rozpoznání výpadků ve spalování (který se deaktivuje za určitých jízdních režimů) - prostřednictvím snímače klepání, pak mývá detekci přerušeného/zkratovaného obvodu vstřikovače i zapalovací cívky. Ale ní vždy a za všech okolností to řídící jednotka rozpozná a né při každém problému rozsvítí kontrolku el. motoru.
Já se jednou nachytal na HTP (mimochodem tenhle motor jde stále na tři válce a není to závada
- Artaban001
Ps: když jsem měl auto na technických, tak kontrolka vydržela být zhaslá asi týden a pak zase svítila. Při mým dotazu mi bylo řečeno, že jsou to nějaký sporadický chyby a nemám se tou kontrolkou zabývat..
Tak pokud je to opravdu fábule, je to vícebodovej vstřik - fábule jednobod snad nikdy neexistovala, na rozdíl třeba od karburátorový feliny, která se sice vyráběla, ale jen pro trhy mimo €U...GeorgeB píše:Aby se dalo hovořit konkrétně, tak by bylo třeba napsat systém vstřikování....
A kutilmile - nelituju tě
- Artaban001
Jo, tak to máš pravdu - a chtělo by to upřesnit, k jakýmu motoru ten kterej krám patří.GeorgeB píše:To sice jo (vše vícebod), ale jsou systémy Motronic, Simos, Marelli.
Pokud já vím, tak Motronic je Bosch - a bejval osazenej na "ohavy" neboli motory 1,4 MPI = původní "favoriťáckej" a "felinovej" motor Škoda OHV s 3x uloženou klikou, SIMOS je Siemens a mají ho "há-té-péčka" (jenže to jsou trojhrnce) a konečně ŘJ značky Magneti Marelli (na rozdíl od Bosch a Siemens ne Dojč, ale Taloš!) používají u fábulí šestnáctiventilový motory 1,4 a 1,6 z původní produkce VW.
A kutilmile - nelituju tě