Vánoční osvětlení
Moderátor: Moderátoři
Vánoční osvětlení
http://www.hanko.sk/obchod/action/produ ... iely.xhtml
Napájení 24V/6W. V soupravě chyběl napájecí transformátor, tak jsem si myslel, že to připojím na nějaký ss adapter s odpovídajícími parametry a bude vyřešeno. Zapojil jsem vše k regulovatelnému zdroji pro vyzkoušení. Zvyšoval jsem postupně napětí až do uváděných 24V (proud. omezení jsem měl na cca 30mA). LED osvětlení se nerozsvítilo. Polaritu jsem dodržel. Zkoušel jsem rozsvěcet i samotné větve, a také nic. Pak mi to nedalo,a pomocí špendlíků a multimetru, přepnutého na diodový test, jsem zkoušel proměřit několik LED. Překvapilo mě, že v obou polaritách jsem naměřil cca 800mV. Zajímalo by mě, proč se zdrojem osvětlení nefunguje. V návodu, nebo někde na krabici jsem se dočetl, že je vhodné použít startovací sadu č.1. Druhý dotaz, který bych měl, zní: Co je to ta startovací sada, jak funguje, a jestli je opravdu nutná pro funkci zmiňovaného osvětlení? Předem děkuji za jakékoliv informace
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- Artaban001
- serviceman
Tou startovací sadou je myšleno tohle:bitak píše:... V návodu, nebo někde na krabici jsem se dočetl, že je vhodné použít startovací sadu č.1. Druhý dotaz, který bych měl, zní: Co je to ta startovací sada, jak funguje, a jestli je opravdu nutná pro funkci zmiňovaného osvětlení? ...
tedy trafo s kabelem a pojistkou.

1: Diod není do série 10 jako na krabici, ale 8. K nim je do série přidán rezistor 20R
2.Jelikož zrovna nemám k dispozici 24VAC, připojil jsem to zas na 25V DC a zas nulový odběr v obou polaritách.
3. Vzal jsem jednu LED a pomalu na ní zvyšoval napětí. Proud. om. na 20mA. Dojel jsem až k cca 7,5V a stále nic. Testováno v obou polaritách. Přidávám nějaké fotky. Na konektoru je napsáno GK-24-DC-M, tudíž bych tipoval zdroj 24V DC