"přehřívání" subwooferu

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
yesper26

#16 Příspěvek od yesper26 »

Zmeraj merakom na vystupe ci tam nemas jednosmerne U. Ak ano vymen kondiky co idu na vstup konc. stupna pre subak a a aj tie co su na vystupe ak tam su. No moze byt chyba aj inde, v ochranach repro, onesk. prip. repro atd... Mozno aj samotny koncak, sice pises ze hraje, tak kukni tie kondy.
Thales
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Thales »

Jenže ty kondenzátory mají také nějaký nabíjecí proud, vstupní odpor multimetru je vysoký takže to tam asi nějajké napětí udělá. Naměřené ss napětí na výstupu tedy nemusí být v každém případě vada! leda to nejprve zkretnout o zem v nevybuzeném stavu aby se napětí na kondenzátoru ustálilo a následně změřit. I tak tam ale může téci svodový proud jelikož kondenzátory jsou elektrolytické.
yesper26

#18 Příspěvek od yesper26 »

Co za kktina. Jednosmerne U tam byt nesmie. Pripoj tam signal a meraj tak ked to hra. Popripade odpoj reprak, pripoj vstup, vypec tomu ale len trocha a zmeraj U.
Artaban001

#19 Příspěvek od Artaban001 »

Pokud je na výstupu stejnosměrné napětí, je vadný koncový stupeň. Dneska se už u domácích kin používá "digitální zesilovač". Takže mezi IO a repro není žádný oddělovací kondenzátor. Napájecí zdroj nejspíš bude pro takový zesík jednonapěťový.
Dej na výstup odpor 8R, 4R (podle předepsané hodnoty a wattáže) a pokud na něm něco naměříš bez signálu, je to špatně. Klidně můžeš přeměřit vstupy, ale předpokládám, že by ten IO měl mít ochrany před stejnosměrným výstupem.. Výstup je můstkový, takže ani jedna strana repro nebude, a ani nesmí mít spojení s "kostrou" ( GND).
Dřívější zesilovače měly symetrický zdroj a obvod, který hlídal symetrii obou větví porovnáváním s výstupem. Pokud jakákoliv strana jevila odchylku, objevila se na displeji hláška "protect" a zařízení se vyplo Reproduktory ani nebyly připojeny k výstupu..
Hydrawerk

#20 Příspěvek od Hydrawerk »

ondoubek píše:Teď jsem zkusil tu zvukovku, pustil jsem tam z generátoru 1Hz

Eh, já jsem to původně blbě přečetl, nebo co. Pouštět do zesilovače 1Hz je rozhodně divný. Zesilovač má fungovat přinejlepším od 20Hz do 20kHz.
yesper26

#21 Příspěvek od yesper26 »

1Hz ? Neutrhlo ti membranu ? :D Skor 1KHz.
rnbw

#22 Příspěvek od rnbw »

Cez vystupny kondenzator na zvukovke 1 Hz neprelezie.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“