Neviem ako u vás, ale v našom kraji ich ľudia dávajú opravovať ako rezervný tv, lebo zistili, že placky im vydržia 2-3 roky. V niektorých mením aj vnt ak sa dá ešte zohnať. A keďže sa nakupuje najviac pred vianocami, tak im placka kľakne cez sviatky.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
kondik píše:ešte dačo kúp si na bazoši ako som spomínal, ale OVP už v žiadnom prípade tie posledné mali Thomson obrazovky (alebo ešte horšie shity) a tie už to majú za sebou. Poohliadni sa po značkách Philips, prípadne Samsung (prípadne turek ale to zas ti nebudem odporúčať). Takéto TV chodia v Blave často zadarmo.
Ja mám doma ďalšie 2 nové veľké LED Tv. Tento si proste chcem len opraviť. Nechcem kupovať nejaký starý CRT Tv, taký zúfalec som zase neni.
Ale sm.10 som stiahol a v tom súbore nie je elektrická schéma, len bod. 7, že v prílohovej časti by mala byť. Tak neviem kde je ako že tá prílohová časť.
Na schéme je trafo T101 SMT 66089. Potrebujem zistiť ktorý je pin 14 a z neho zobrať -14V na napájení vertikálu. Na schéme pin 14 nepokračuje a neviem identifikovať, ktorý to je na doske môjho TV OVP ORAVA CTV 2870 .
Nahrada pet22-41b
Pet 22-37b nema napatie -14V /napajanie vertikalu/ preto je nutne previest upravu
-z trafa T101 pin 14 spoj spojkou s katodou VD252
-uzemni pin 8 spojkou s pinom 12 na T241
-prerus plosak medzi pinom 8 T241 a diodou VD252
POZOR: UPRAVA JE MOZNA LEN V OVP
Ak si otočíš dosku na stranu plošného spoja tak, že máš impulzák dole a vn trafo hore, tak je to 3pin zľava na sekundári. Nemám k dispozícií scaner aby som ti to oskenoval.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
Nahrada pet22-41b Pet 22-37b nema napatie -14V /napajanie vertikalu/ preto je nutne previest upravu
-z trafa T101 pin 14 spoj spojkou s katodou VD252 -uzemni pin 8 spojkou s pinom 12 na T241 -prerus plosak medzi pinom 8 T241 a diodou VD252
POZOR: UPRAVA JE MOZNA LEN V OVP
Ak si otočíš dosku na stranu plošného spoja tak, že máš impulzák dole a vn trafo hore, tak je to 3pin zľava na sekundári. Nemám k dispozícií scaner aby som ti to oskenoval.
áno, jedná sa o túto úpravu. ďakujem.
otočil som dosku a vychádza mi, že tretí z ľava pin je zem. tak neviem
KUBO píše:Daj fotku strany plošného spoja impulzáku a vn
sory, mal som to naopak. tak tretí pin z ľava je kontakt z trafa, ktorý je zaspájkovaný na plošáku, ale nikde nepokračuje. Štvrtý kontakt v plošáku ani nieje, je s trafa useknutý.