Měření rychlosti policií
Moderátor: Moderátoři
Jirka
Já TT nemám a pokutu za rychlost jsem neplatil už asi 10let. Nedá se říct, že bych občas nejel o něco rychleji než o 8% a už jsem si jich párkrát dodatečně všimnul, že měřili. Nic mi nepřišlo ani mě nestavěli.
K tý fotce si myslím, že to není radar na měření rychlosti. Musel by tam taky být foťák ke zdokumentování auta. Takhle by to nemělo u nás smysl.
Hodil jsem dotaz na gpstomtom forum, tak jsem zvědavej. Před lety jsem se už jednou ptal a bohužel to nikdo neuměl změnit. Nedávno jsem se dozvěděl, že jde v hexaeditoru natáhnout Navcore, nalézt sekvenci a přeflekovat. Bohužel k verzi co mám, jsem sekvenci na netu nikde nanašel.
to PavelFF: proč myslíš, že to řeším? Měšťáci v Lázních Bohdaneč mě zkásli za 57 na 50-ce. Z kopečka do Semtína, těsně za začátkem obce, prý jejich oblíbený místo, jak jsem se dozvěděl později.
Jirka
To navcore je dost předpotopní, měl bys popřemýšlet o aktualizaci. Na devítkových verzích je přece jen víc možností. A mám pocit, že při 57km/hod už by mi blikala rychlost na displeji červeně. A jestli je to jejich oblíbené, tak by mě téměř jistě hlásil libý hlásek, že se blíží radar i s tím co je zač a jakou rychlost hlídá.
To je smůla. Ale na druhou stranu jsi měl na budíku přes 60. To už vyžaduje ostražitost. V cizím terénu obzvlášť. Teď už si to místo pamatuješ a vždycky si vzpomeneš. Má to něco do sebe z hlediska bezpečnosti.Celeron píše:... Měšťáci v Lázních Bohdaneč mě zkásli za 57 na 50-ce. Z kopečka do Semtína, těsně za začátkem obce, prý jejich oblíbený místo, jak jsem se dozvěděl později.
I když - u nás v ulici měřej často a dávám si automaticky pozor, sleduju tachometr. Je to svým způsobem nebezpečné, měl bych sledovat provoz a místo toho čučím pod volant. Vždycky mě při tom napadne, že zatímco sleduju rychlost, někdo mi tam může vběhnout. Pro názornost jsem to trochu přehnal ale princip zůstává.
Třeba já mohu naprosto bezpečně určovat nízké ( tedy do 60Km/h) rychlosti jen podle zařazeného rychlostního stupně a když nechci překročit padesátku prostě dám za 4 a jen lechtám plyn. Aniž bych koukal na budíky vím že otáčky nepřekročí 2000 a rychlost tím pádem je 49 ( dle navigace ) podle tachometru je to 51 Ale jak říkám tohle vím u svého auta kdybych sednul do jiného nejspíš taky budu muset na budíky koukat a pak máš pravdu člověk nesleduje co by měl. A to je opravdu víc nebezpečné než je jízda o par kiláku vyšší než je limit.
Jinak k těm policejním radarům mají aspoň tady v Ostravě nastaveno jako minimum 53 to je odchylka jak radaru tak odchylka na autě. Za 57 už by brali i u nás to už by nikdo na nesrovnalost neukecal.